МНС НАГОЛОШУЄ: БУДЬТЕ ОСОБЛИВО ОБЕРЕЖНІ ПРИ ВИЯВЛЕНІ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ

З початку року через незнання правил обережного поводження з вибухонебезпечними (малознайомими) предметами в Україні постраждало 15 людей (11 дорослих та четверо дітей), а 7 загинуло (6 дорослих та одна дитина).

 

З початку року через незнання правил обережного поводження з вибухонебезпечними (малознайомими) предметами в Україні постраждало 15 людей (11 дорослих та четверо дітей), а 7 загинуло (6 дорослих та одна дитина). Найчастіше подібні прикрі випадки ставалися на Харківщині, Донеччині та Чернігівщині.

З огляду на те, що більшість випадків загибелі та травмування людей припадає на літній період, ГУ МНС України в Закарпатській області нагадує основні правила поведінки при виявленні знахідок Другої Світової війни або малознайомих предметів.

Якщо ви натрапили на подібні предмети будьте особливо обережними і в жодному разі не чіпайте їх, а тим паче не намагайтеся самотужки переміщувати їх з місця на місце.

Виявивши вибухонебезпечні предмети негайно повідомте про знахідку, до органів влади, місцевого відділу (управління) з питань надзвичайних ситуацій, міліцію.

До прибуття фахівців позначте місце знаходження підозрілих знахідок та по можливості забезпечте
охорону даного місця.

Пам’ятайте, вибухонебезпечні предмети через їхню особливу небезпеку вимагають фахового підходу, а тому знищуються в спеціально відведених місцях тільки відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками.

ЦП ГУ МНС України в Закарпатській області

 

08 липня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів