Чемпіоном світових ігор з бодібілдінгу став закарпатець

В Ужгороді відбулася прес-конференція володаря Кубка України, а відтепер і чемпіона Світових ігор з бодібілдингу закарпатця Бейли Балога, який саме повернувся із змагань з Тайвані.

 

Бейла Балог розповів, що отримати золоту медаль найпрестижніших світових змагань із неолімпійських видів спорту (проходили на Тайвані 18-19 липня) йому вдалося завдяки важкій, але ефективній підготовці. Від спортсмена, який посів друге місце, Бейлу відділяли понад 30 балів, тож він зізнається, що почував себе лідером змагань.
Вірив у перемогу і тренер спортсмена Микола Зубашков: "Я не сумнівався у реальності завоювати чемпіонський титул, оскільки Бейла наполегливо тренувався і досяг прекрасної форми. Це дуже високе досягнення, найвищий титул з бодібілдингу серед любителів. Далі — професійний спорт". Сам Бейла каже, що готовий до участі у професійних змагань за якістю підготовки, однак слід ще трохи напрацювати об‘єми.
Бодибілдер розповів, що у змаганнях з бодібілдингу на Тайвані взяли участь спортсмени із 59 країн світу, Україну зокрема представляли 3 жінок та 3 чоловіків. Участь у змаганнях такого класу можуть брати володарі не менше, ніж чемпіонського титулу Європи. На минулорічному європейському чемпіонаті в Іспанії Бейла посів третє місце, проте Всесвітня федерація бодибілдингу передбачила для спортсмена із закарпатського с. Соломоново персональне запрошення, відзначивши рівень його підготовки на чемпіонаті Європи.
На Тайвані Бейла здобув золото у категорії 80 кг (усього було 5 категорій за вагою, у кожній — по 8 спортсменів).
Микола Зубашков відзначив, що Бейла має як генетичні передумови для подальшої кар‘єрі у професійному спорті, подаровані природою пропорції тіла, так і наполегливість, бійцівський характер, любов до цього виду спорту. Не вистачає єдиного — фінансування. Наразі найкращому бодібілдеру України допомагають спонсори, які розуміють важливість його досягнень для країни та вболівають за розвиток бодібілдингу.
Бейла своєю чергою висловив вдячність головному помічникові – ужгородському готелеві "Олд континент" та зокрема Борнемісі Золтану (Zoltan Bornemissza), а також особистому тренеру: "Без Миколи Зубашкова я не мав би цієї медалі. Бажаю йому міцного здоров’я та перемог у бодибілдингові".
За словами М. Зубашкова, бодібілдингом займаються чимало закарпатців, проте скоріше як фізкультурою, натомість справжніх спортсменів крім Бейли Балога наразі більше немає: "Це важкий вид спорту, йому треба віддаватися усім єством. Його треба любити".
Наступним змаганням закарпатського чемпіона стане, як сподіваються Бейла та його тренер, престижний американський кубок "Арнольд классік" у березні наступного року у США. Це один з найавторитетніших турнірів у світі, заснований Арнольдом Шварценегером.

 

24 липня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів