Закарпатському тенісу 20 серпня виповнюється 115 років

Закарпаття по праву пишається тим, що саме тут вперше з українських областей народився теніс – один із найбільш популярних і улюблених видів спорту мільйонів людей.

 

Закарпаття по праву пишається тим, що саме тут вперше з українських областей народився теніс – один із найбільш популярних і улюблених видів спорту мільйонів людей. Хоча інтерес до тенісу в краї проявився ще в 1892 році, але день народження прийнято вважати 20 серпня 1894 року, коли у Мукачеві на корті початкової школи були проведені перші офіційні змагання.

Окрім цієї дати, цього року відзначають ще 95-річчя від дня народження багаторазового чемпіона УРСР Йосипа Гагера, котрий входив до 10-ки найкращих тенісистів колишнього СРСР. Свого часу легенда коментаторської справи Микола Озеров так казав про закарпатця: "Хто не бачив гри Гагери, то й не бачив тенісу".

Саме цим двом визначним подіям на тенісних кортах ужгородських стадіонів "Авангард" та "Спартак" був присвячений міжнародний турнір "Меморіал Гагера-Мозера", котрий зібрав понад 100 учасників з Угорщини, Росії, багатьох регіонів України, а також міст і районів Закарпаття. Змагання проходили у 10-и вікових групах, де вели боротьбу, як 10-и річні дівчатка та хлопчики, так і ветерани спорту, яким далеко за 70.

Головний організатор турніру – Закарпатське обласне відділення НОК України.
Всі переможці та призери були нагороджені кубками, медалями, грамотами, літературою на олімпійську тематику.

НОК України

 

29 липня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів