ЗА ВИХІДНІ НА ЗАКРПАТТІ ВТОПИЛОСЯ ТРОЄ ЛЮДЕЙ

Понеділок приніс в оперативно-рятвальну службу Закарпаття чергові звістки про загибель людей на водних об’єктах, на цей раз за вихідні їх вже троє.

 

Перша неприємна звістка надійшла 9 серпня о 11:30. надійшла з села Верхній коропець, де у ставку потонув 41-річний мукачівець. Як вдалося з’ясувати, чоловік разом з сім’єю та друзями відпочивали на березі ставка. Пізніше він вирішив порибалити, сів у човен та відплив від берега. Що далі відбувалося, можна тільки здогадуватися. Відпливши на деяку відстань, чоловік випав з човна та "пішов" на дно. Все це побачив чоловік, який відпочивав разом із Дмитром. Не гаючи часу чоловік зателефонував за номером "101". На місце події було направлено водолазну групу водолазів-рятувальників аварійної станції з обласного центру, які вже через півгодини після прибуття підняли тіло загиблого на поверхню. Зі слів родичів, загиблий страждав на серцево-судинні захворювання, що можливо і призвело до загибелі. Наразі причину загибелі людини з’ясовують судмедексперти.

Друга неприємна звістка надійшла з села Клячаново того ж Мукачівського району, де у воді потонув 70 –річний місцевий мешканець.

У третьому випадку, у каналі, що протікає поз село Велика Добронь потонув місцевий 20 річний юнак.

В головному управлінні МНС в Закарпатській області звертають увагу громадян на дотримання правил поведінки на водних об’єктах. Тільки в поточному році на закарпатських водоймах вже загинула 41 людина, серед них троє малолітніх людей.

Щоб цього не сталося, необхідно дотримуватися елементарних правил поведінки, а саме: купайтеся лише в добре знайомих або спеціально відведених місцях. Якщо ж ви будете купатись у незнайомому місці, попередньо обстежте дно і заходьте у воду поступово. Не переоцінюйте свої сили, не запливайте далеко від берега. Не стрибайте у воду з круч, мостів і інших високих місць. Не варто купатися поодинці біля крутих обривистих і зарослих рослинністю берегів. Не пустуйте на воді, особливо з тими, хто погано плаває. Тривале купання спричиняє переохолодження організму і судоми. Відчувши навіть легку лихоманку, негайно вийдіть на берег. Не входьте у воду відразу після сонячних ванн або розігрітим після рухливих ігор: від різкої зміни температури можна втратити свідомість. Не купайтеся в нетверезому стані. Потрапивши в сильну течію, випливайте під кутом до її напрямку. Якщо ви не вмієте плавати і перебуваєте у воді самі, не заходьте глибше пояса. Не залишайте дітей без нагляду, не дозволяйте їм відпливати далеко від вас і слідкуйте за тим, щоб надувні предмети, на яких плаває ваша дитина, не пропускали повітря. Остерігайтесь річок, які мають сильні течії.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області

 

10 серпня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів