На Закарпатті стартував "Кубок Карпат-2009" з парапланерного спорту

Близько 50 спортсменів беруть участь у відкритих змаганнях на "Кубок Карпат-2009" з парапланерного спорту, які розпочалися сьогодні біля закарпатського села Пилипець

 

Організували змагання Федерація парапланеризму України та львівський парапланерний клуб "Кумулюс". Розігруватимуться особиста і командна першість серед літаючих спортсменів.

У тижневій програмі Кубка - політ за заданим маршрутом на мінімальний час, гонка за заданим маршрутом, політ за трикутним маршрутом, політ на відкриту місцевість по прямій, політ до цілі з поверненням і т.д. Проходження маршруту контролюється за допомогою навігаційних приладів GPS.

Спортсмени стартують на горі Великий Верх /1598 м/, до якої можна добратися з бази відпочинку "Затишок" за допомогою крісельного підіймача. Раніше такі змагання проводилися біля с.Гукливий Воловецького району: учасники доставлялися там до старту на вантажівках, що не зовсім безпечно. Тому й вирішили перенести старти у с.Пилипець Міжгірського району. Змагання мають український та міжнародний відкритий залік.

Ярослав Ядловський, УКРІНФОРМ

 

16 серпня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів