Невідомі на трасі Київ-Чоп по-звірячому побили бітами жителів та футболістів с. Невицького

Гра у Футбол на Закарпатті загрожує життю вболівальників та гравців: після матчу постраждало 9 осіб, 2 жінки та 5 дітей віком від 3 до 10 років

 

Про це сьогодні кореспондента Ужгород.нет.уа повідомив сільський голова с. Невицького, що в Ужгородському районі Закарпатської області Олександр ЧУНДАК.

З його слів, трагедія сталася ще в неділю, 30 серпня 2009 року. Хронологія подій виглядає так. Футбольна команда Левицького зіграла в нічию з футбольною командою села Соломоново, що також на Ужгородщині. Поверталися футболісти та вболівальники Невицького додому десь о-пів на 6-ту вечора. Поблизу села Холмок, що на трасі Київ-Чоп чотири легкові автомобілі з вболівальниками "підзрізав" Джип. Він перекрив дорогу, аби легковики не могли рухатися далі.

О. ЧУНДАК стверджує, що як тільки він та ще його односельчани зупинилися, близько 25-30 невідомих осіб вискочили на трасу й бітами почали бити легковики. Потім вони накинулися на водіїв та інших чоловіків з Невицького, які вийшли з машин. "При цьому невідомі били по машинах, в яких на той час сиділи дві жінки та п’ятеро дітей. Жінки й діти кричали, і ми не могли зрозуміти навіть, що діється", — прокоментував сільський голова.

Він також уточнив, що на запитання "За що й чому, і в чім справа?" вони так і не отримали відповіді. Невідомі методично били всіх, кого зупинили, не пояснюючи ні слова. Дітей та жінок вдалося витягнути з машин, стверджує О. ЧУНДАК, і принаймні коли вони зупинилися за машинами, їх не чіпали.

О. ЧУНДАК також стверджує, що пролунали два постріли в повітря, проте з якої зброї – невідомо.

Після приблизно півгодинного мовчазного й методичного побиття невідомі так само мовчки сіли в Джип і розбіглися в різні напрямки, за межі автотраси.

Сільський голова Невицького також повідомив, що одразу після цього викликав "швидку" та міліцію.

Наразі двоє чоловіків з-поміж постраждалих у важкому стані, в них численні переломи та садна, є потреба в операціях. Ще четверо чоловіків з різними ступенями струсу мозку й також численними забоями. Усі діти перебувають у шоковому стані, стверджує О. ЧУНДАК.

Також він здивований тим, що про цей факт ніде не прозвучала інформація. "У мене складається таке враження, що факт бійки хочуть замовчати й приховати. Кому це вигідно – невідомо. Тому ми самі просимо журналістів взятися за розслідування справи. Завтра ми вийдемо до мас-медійників на прес-конференцію", — уточнив О. ЧУНДАК.

Начальник Ужгородського РВ ГУ МВС у Закарпатській області Іван РУСНАК прокоментував УНІАН, що наразі за цим фактом порушена кримінальну справу за ознаками ч. 4 статті 296 Кримінального Кодексу України – хуліганство. Слідство триває, тривають допити і проводиться судово-медична експертиза потерпілих. ЗА словами І. РУСНАКА, після того, як будуть зібрані всі матеріали, будуть порушені ще кілька кримінальних справ – і серед них за фактами завданн тяжких тілесних ушкоджень, за фактом перекриття міжнародної автомобільної траси тощо. "Справи будуть виокремлюватися, тут багато епізодів", — прокоментував начальник райвідділку.

Він також повідомив, що наразі особи всіх нападників встановлені, всі вони жителі Ужгорода та Ужгородського району, й наразі вирішується питання по їх затриманню. Справа, переконує І. РУСНАК, перебуває на особистому контролі в прокуратурі Закарпатської області та в начальника ГУ МВС в Закарпатській області Павла КОНОНЕНКА.
Вл. інф.

 

03 вересня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів