На вихідних на трасі Київ-Чоп жорстоко побили футболістів та вболівальників на очах у дітей (ОНОВЛЕНО)

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція голови сільської ради с. Невицьке Олександра Чундака та кількох мешканців, яких жорстоко побили невідомі на трасі Київ-Чоп (постраждали 9 осіб, 3 жінки та 5 дітей віком від 3 до 10 років). Інцидент трапився у неділю 30 серпня після футбольного матчу. За цим фактом порушено кримінальну справу.

 

Постраждалі просять у ЗМІ висвітлити ситуацію, що сталася, оскільки переживають, що факт бійки замовчується й приховується.
За словами Олександр Чундака, футболісти та їхні односельчани поверталися з с. Соломоново після матчу з місцевою футбольною командою. На трасі поблизу біля с. Холмок автомобілі футболістів підрізав джип. "Це був дорогий джип власника одного з нічних клубів Ужгорода, тому водій побоявся його таранити. Нам перекрили дорогу і 25 молодиків з бітами жорстоко побили чоловіків на очах у наших дітей, які бачили усе з машин. Це був шок як для дітей, так і для дорослих, моя 10-річна донька не могла заснути тієї ночі. Це бандитизм, збройний напад (лунали 2 постріли у повітря), тому надіємося, що злочинців буде покарано", — розповів О. Чундак.
Деяких з нападників постраждалі знають в обличчя. За їхніми словами, серед них був і депутат Баранинської сільської ради (раніше двічі судимий) та ужгородські бізнесмени. Причиною побиття мешканці Невицького вважають результат футбольного матчу. "У сільський футбол почали вмішуватися бандити, у тому числі з обласного центру. Гравець команди Соломонова ще на полі вирішив, що доказати правоту можна кулаками, він завдав удару в обличчя нашому гравцеві Михайлові Геці, за що отримав червону картку. Але очевидно вирішив "довести справу до кінця". По дорозі додому він і його друзі по-звірячому побили наших футболістів. Це була не просто бійка, а спланований за попередньою домовленістю злочин", — каже О. Чундак. У серпні цього року футболістові та голові сільради Невицького спалили автомобілі, підпалили також магазин капітана футбольної команди. У скоєних нападах мешканці Невицького підозрюють депутата Баранинської сільради, який брав участь і у згаданому побитті на трасі.
За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками ч. 4 статті 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство). Триває слідство, після чого, можливо, буде порушено ще кілька кримінальних справ (за фактами завдання тяжких тілесних ушкоджень, перекриття міжнародної автомобільної траси тощо), — повідомили із Ужгородського РВ ГУ МВС у Закарпатській област

 

04 вересня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів