З ЖУРНАЛІСТАМИ ЗУСТРІВСЯ ЗАКАРПАТСЬКИЙ ЛАУРЕАТ КОНКУРСУ "КОРОНАЦІЯ СЛОВА – 2009"

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція лауреата літературного конкурсу "Коронація слова-2009" у номінації романів (спеціальна відзнака "Вибір видавців") письменника Михайла Рошка.

 

Вперше твір закарпатського письменника видається під брендом "Коронація слова" (видавництво "Нора-Друк", серія "ПК" (популярна книжка)).
Михайло Рошко розповів: "Раніше, як читач, я завжди прагнув, щоб у книзі було поєднано легкість читання і глибину думки, психологізм. Саме так я намагаюся писати, поєднуючи популярність і глибинність текстів. А конкурс "Коронація слова" спрямований на підтримку саме популярної літератури і, таким чином, заохочення українців до читання вітчизняних книжок. Наразі в Україні бракує якісних популярних книжок для масового читача. Це один із найпрестижніших конкурсів, можливо, другий після Шевченківської премії".
Назву роману "Ревнощі з того світу" у видавництві "Нора-Друк" змінили на "Потойбічна суперниця". М. Рошко розповів, що сюжет книги — містичний. "На Закарпатті багато містики у фольклорі, дітьми ми полюбляли розповідати різні "страшні історії". Водночас я намагався "нашпигувати" містичний трилер цікавими психологічними і моральними проблемами".
Головна героїня роману — ужгородська тележурналістка, яка робить передачу на телебаченні з монахом-екзорцистом. Йдеться про реальну резонансну передачу на закарпатському телебаченні, яку свого часу робив сам Михайло Рошко.
Щодо "Коронації слова", то вперше не просто відзначили закарпатського автора (досі нагороди мали В. Бедзір та О. Гаврош), а й видають його книгу. До слова, Першу премію конкурсу у номінації "Романи" здобула Галина Вдовиченко за роман "Замок Гербуртів", який видається під назвою "Тамдевін".
Цими вихідними на Форумі видавців у Львові для Михайла Рошка видавництвом "Нора-Друк" заплановано презентацію книги, автограф-сесії.
Наразі Михайло Рошко пише любовний роман, насичений, за його словами, сучасними проблемами та філософським змістом. Йтиметься, зокрема, про моральний вибір, автор торкається психологічних питань.

 

10 вересня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів