В Закарпатті пройшли концерти "З Україною в серці"

Ірина Білик, Танок на Майдані Конго (ТНМК), Mad Heads XL та Максіма – всі ці виконавці взяли участь у концерті "З Україною в серці", який відбувся 19 вересня в на Поштовій площі в Ужгороді. Загалом, протягом минулого тижня виступи цих виконавців мали змогу побачити мешканці Мукачева, Сваляви, Хуста, Виноградова, Берегова, Іршави.

 

Як повідомили самі учасники дійства на прес-конференції, концерт відбувається в рамках однойменного всеукраїнського туру на підтримку дій Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.
Кожен з виконавців має власні причини, щоб підтримати Юлію Тимошенко. Так лідер гурту Mad Heads XL Вадим Красноокий вже давно підтримує Юлію Тимошенко і вважає, що вона найбільш реальний лідер, який здатен об’єднати країну.
Учасник гурту ТНМК Фагот зізнався, що інтуїтивно відчув, що в даній ситуації треба підтримати саме Юлію Тимошенко. Ірина Білик зауважила, що в цьому турі зібралися українські виконавці, які вболівають за Україну і в кожного з них є одна чи кілька пісень саме про Україну. Співачка Максіма підсумувала вислови колег, зазначивши, що лад панує там, де керує розумна жінка, саме тому вона вирішила долучитися до туру.
Крім спілкування з журналістами музиканти також мали змогу поспілкуватися із закарпатцями через прямі телефонні лінії, які організували обласні газети та радіостанції.
На жаль, виступи співаків на Закарпатті не обійшлися без перешкод. Так Мукачево зустріло українських зірок темрявою. Тільки після того, як заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко зі сцени сказав, що вже зовсім скоро в Україні, в т.ч. і Мукачеві, світло переможе темряву, електроенергія дивним чином з’явилася. В Сваляві, де місцеві мешканці щороку на свято Богородиці роблять Хресний хід, а потім на стадіоні діти зі свічок викладають хрест та серце, районна влада заборонила викладати серце, мотивуючи це тим, що це символ БЮТу.
Щодо Ужгорода, то тут концерт, який розпочався в суботу близько 19.00, зібрав величезну аудиторію шанувальників української музики та прихильників Юлії Тимошенко з жовто-блакитними прапорами, які співали разом з артистами їхні хіти.
Під завісу дійства на сцену вийшов один з лідерів БЮТ, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, який передав всім ужгородцям вітання від Юлії Тимошенко, а також відзначив, що всеукраїнський тур "З Україною в серці" це акція не тільки на підтримку Юлії Тимошенко та БЮТ, це тур на підтримку всієї української культури та українського шоу-бізнесу. Згадавши про ситуацію в Закарпатті Микола Томенко також запевнив присутніх, що в 2010 році закінчиться термін політичної оренди Закарпаття кількома сім’ями і почнеться період, коли кожен мешканець області зможе реалізувати себе в межах своїх можливостей.
Концерт закінчився, однак усі виконавці пообіцяли, що при нагоді знов відвідають Закарпаття.

Прес-служба БЮТ в Закарпатській області

 

21 вересня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів