"Карпатський РАТАТУЙ - 2009": Шановні майстри кухні та любителі смачно поїсти!

ПОКАЖЕМО ВСЬОМУ СВІТУ, ЩО МИ УЖГОРОДЦІ - ЛЮДИ ЗІ СМАКОМ!

 

19 вересня 2009 року у м. Ужгород пройшов Перший фестиваль кулінарного мистецтва "Карпатський РАТАТУЙ - 2009". Це фестиваль смаку на відкритому повітрі. Місцем його проведення було обрано історичну частину Ужгорода – Партерний парк, поблизу будівлі облдержадміністрації.

Кухня карпатського регіону, завдяки своєму неповторному колориту та оригінальності, є унікальним явищем на кухонній карті світу. За багатотисячолітню історію тут змішалися не лише релігії і народи, але й кулінарна майстерність та смакова гамма. Кращі традиції угорської, словацької, русинської, румунської, української, єврейської, німецької та інших національних кухонь переплелись на цій землі, створивши таке свято смаку, яке сьогодні зветься підкарпатською, закарпатської чи просто карпатською кухнею.

Саме це безцінне багатство й надихнуло організаторів об’єднати всі національні смакові вподобання, в кулінарному змаганні професіоналів та любителів. Учасники боролись за перемогу у чотирьох номінаціях: "Бограч-гуляш", "Страва зі свинини", "Страва з курятини" і "Рататуй". Всього у змаганні прийняло участь 10 команд.

Окрім змагання, на глядачів чекала насичена розважальна та шоу-програма, виступи творчих та фольклорних колективів. Прямо на території фестивалю члени Закарпатської ковальської бригади виготовляли головний приз – величезну "вилко-ложку". Ще однією родзинкою свята був величезний бик (до 500 кг.), який протягом восьми годин смажився на вертелі, і своїм незвичним виглядом та неймовірним ароматом, привертав увагу усіх, без винятку.

Словом свято вдалося. За попередніми підрахунками фестиваль відвідало більше 10 000 гостей, третина з яких туристи. Після проведення, на адресу фестивалю надійшла велика кількість позитивних відгуків від гостей. А міська влада, запропонували повторити це дійство, приурочивши його до святкування "Дня міста".

Тому, оргкомітет фестивалю прийняв рішення зробити подарунок усім гостям та жителям міста, до дня Ужгорода. Щиро запрошуємо вас 3 вересня, на свято смаку "РАТАТУЙ повертається! Рибний день".

Початок дійства об 11:00 (к.ч.).

Місце проведення: Партерний парк, поблизу будівлі Облдержадміністрації (вул. Гойди).


ПОКАЖЕМО ВСЬОМУ СВІТУ,

ЩО МИ УЖГОРОДЦІ - ЛЮДИ ЗІ СМАКОМ!

 

30 вересня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів