В Ужгороді приймали почесних гостей

За президентськими виборами в Україні спостерігатимуть численні міжнародні організації. В тому числі, за перебігом перегонів стежитиме спеціальна Місія Організації з питань безпеки та співробітництва в Європі на чолі з послом Геертом Гінріч Аренсом. З ним учора зустрівся голова ОДА.

 

Геерт Гінріч Аренс в Закарпатті вперше. Його та членів Місії ОБС? цікавить передвиборча ситуація в регіоні, наскільки тут готові до проведення чесних і демократичних виборів. Загалом за цим процесом в областях України спостереження ведуть 22 групи. На основі їх узагальнень уже підготовлені три проміжні звіти. Як наголосив посол, у цьому питанні вони намагалися бути максимально об?ктивними. До того ж, основне завдання Місії не в судженні чи винесенні вироку, а в прагненні забезпечити українським громадянам можливість вільного волевиявленння. Геерт Гінріч Аренс підкреслив, що незалежно від того, хто переможе, позиція України на міжнародній арені не постражда?.

Губернатор повідомив високого гостя про кроки обласної влади щодо організації виборів. Зауважив, що безпосередня близькість кордонів ?вросоюзу ставить високі вимоги стосовно їх проведення в Закарпатті. Він також запевнив, що особисто зробить усе можливе, аби президентські вибори в області пройшли в правовому полі і згідно з чинним законодавством.

Прес-служба ОДА

 

18 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів