Найвищі показники цін на м'ясо-молочну продукцію в Закарпатті були зафіксовані в Ужгороді..

... а також Мукачеві, Тячівщині, Берегові, Хусті та Міжгірщині

 

Найвищі показники цін на м'ясо-молочну продукцію в Закарпатті були зафіксовані в Тячівському, Міжгірському районах, містах Ужгород, Мукачево, Берегово та Хуст. За дорученням голови ОДА усі процеси на ринку основних продуктів харчування відповідними структурами краю почали відслідковуватися і піддаватися глибокому аналізу. Це в першу чергу стосу?ться і якості м'ясопродуктів.

Проведені перевірки вже дали перші результати. До прикладу, у вівторок зранку на критому ринку, що знаходиться в Ужгороді по вулиці Корятовича, спеціалістами Управління державної ветеринарної медицини спільно з відділом карантинної ветеринарної міліції було виявлено 140 кілограмів яловичини, 170 кг свинини та 70 кг ? телятини без проведеного відповідного ветеринарного огляду. Як повідомив начальник управління державної ветеринарної медицини Юрій Садварі, весь цей товар був проклеймований без відповідних ветеринарних свідоцтв.

Під час проведеного розслідування встановлено, що головний лікар Данилівської лікарні Василь Попович у порушення ветеринарного законодавства та правил експертизи м?яса і туш тваринницького походження видав на цю м?ясну продукцію ветсвідоцтво. Своїми діями він піддав ризику життя багатьох людей. Матеріали щодо порушення вимог ветеринарного законодавства передані в УМВС України в Закарпатській області. Наказом Управління державної ветеринарної медицини Василя Поповича звільнено із займаної посади.

Загалом із початку року в області виявлено 52,6 тонни м?яса. З них ? 32 тонни передано на корм собакам у прикордонні війська, УМВС, а також на один із свинокомплексів краю. ?ншу продукцію знищено шляхом спалювання, хлорування та залиття на смітнику м. Мукачева.

Прес-служба ОДА

 

20 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів