У Нижньому Селищі вчетверте відбудеться фестиваль циркового та театрального мистецтва "Птах"

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів IV Міжнародного дитячого фестивалю циркового та театрального мистецтва "Птах". Фестиваль відбудеться14-16 травня в селі Нижнє Селище Закарпатської області.

 

На площі села відбудеться справжнє циркове шоу. Найкращі акробати, жонглери, актори й музиканти з України та Європи завітають до маленького села, щоб подарувати дітям та дорослим справжню казку.

Про програму і мету фестивалю, артистів та цьогорічні особливості свята розповіли організатор фестивалю Тетяна Бєлоусова, представник гурту "Гудаки" (село Нижнє Селище ) Юрген Крефтнер та волонтер з Німеччини, цирковий артист Паскаль Рідера.
За словами Тетяни Бєлоусової, фестиваль проходить під гаслом "Ні халтурі" і має на меті показати дітям невеличких сіл, що таке справжнє театральне і циркове мистецтво. На святі виступлять театральні і циркові трупи з України, Австрії і Німеччини. Музичні колективи з кількох міст щовечора влаштовуватимуть вечірки.
Крім театральних, циркових, музичних та танцювальних виступів у програмі передбачено майстер-класи з різних видів циркового мистецтва (жонглювання, Diabolo, Devil stik, Pois, акробатика), творчі майстерні з виготовлення різноманітних виробів (цирковий інвентар, іграшки з підручних матеріалів, сувеніри, маски та фігури з гіпсу), лозоплетіння, кераміка, малюнок на різних матеріалах, боді-арт та ігрові майданчики для гостей свята.
Усі майстер-класи як для учасників, так і для всіх гостей свята, будуть безкоштовними. Діти, які власними руками виготовлять циркові знаряддя, потім вчитимуться з ними працювати. Для цього на фестиваль запросили професійних тренерів та аніматорів з-за кордону та з різних міст України. Дітей навчатимуть акробатики, жонглювання, хореографії тощо.
Фестиваль є соціальним проектом, усі пункти пункти програми є абсолютно безкоштовними для учасників та гостей дійства. Адже основна мета організаторів, за словами Т. Бєлоусової, — створити свято для дітей, навчити їх бачити і відчувати мистецтво, а дорослих – трішки розкомплексуватися і поглянути на малечу з нової точки зору. Великою проблемою для сільської місцевості є заробітчанство, через яке діти лишаються без уваги, не мають куди піти після школи.
Юрген Крефтнер пояснив, що кошти для фестивалю (бюджет склав близько 60 тисяч гривень) ініціативна група шукає власними силами, щоб не ставити мистецтво у залежність від держави. Доповідач також повідомив, що учасники гурту "Селиські гудаки" активно гастролюють з концертами країнами Західної Європи. У червні відбудеться сольний концерт гурту в Ужгороді, на якому гудаки покажуть, що гратимуть на знаменитому угорському фестивалі "Сігет". Взимку гудаки планують записати четвертий альбом.

 

06 травня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів