В Ужгороді проходить Міжнародна науково-практична конференція "Ерделівські читання"

У понеділок, 10 травня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида відкрив Міжнародну науково-практичну конференцію "Ерделівські читання"

 

У понеділок, 10 травня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида відкрив Міжнародну науково-практичну конференцію "Ерделівські читання" і разом з президентом академії мистецтв України Андрієм Чебикіним, ректором Львівської академії мистецтв Андрієм Бокотеєм, директором обласного художнього музею ім. Й.Бокшая Франциском Ерфаном, ректором Закарпатського художнього інституту Іваном Небесником, митцями та науковцями оглянув твори мистецтва, представлені в обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая в Ужгороді.
За словами ректора Закарпатського художнього інституту Івана Небесника, учасники Міжнародної конференції говоритимуть не тільки про Ерделі й мистецтво, а й про художню освіту, перспективи молоді у мистецьких вишах тощо.
– Історія нашого краю безпосередньо пов’язана з мистецтвом, такими іменами як А.Ерделі, А.Коцка, Ф.Манайло, Й. Бокшай та багатьма іншими знаними представниками відомої у світі закарпатської школи живопису, – каже Олександр Олександрович. – Маємо зробити все, аби зберегти для нащадків твори мистецтва.
Учасники конференції сподіваються плідно попрацювати. Також присутні ознайомилися з виставкою робіт викладачів Закарпатського художнього інституту.

Управління інформації та зв’язків
із громадськістю облдержадміністрації

 

11 травня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів