В УЖГОРОДІ ВІДБУДЕТЬСЯ КНИЖКОВА ВИСТАВКА-ЯРМАРОК "КНИГА-ФЕСТ-2010"

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало проведення 27 травня в Ужгороді виставки-ярмарку "Книга –Фест-2010", під час якого усі охочі зможуть ознайомитися із виданими протягом останніх 2 років на Закарпатті книжками і придбати їх за ціною видавництв.

 

"Книга-фест – 2010" триватиме з 10 до 18 години в галереї "Ужгород". На 11.00 заплановане офіційне відкриття. У ході виставки-ярмарку відбудеться і бліц-лотерея, придбавши квитки якої за символічну ціну, можна буде виграти цінні книги, надані видавництвами і авторами. Загалом вартість представлених на ярмаркові книг становитиме від 20 до 120 гривень.
Як розповіла директор Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки Людмила Григаш, після завершення у 2007 році дії проекту "Книжковий Миколай" (започаткованого громадською організацією "Нова форма" спільно з ЗОУНБ), ідея книжкового свята обговорювалася неодноразово. Провести виставку-ярмарок вирішили весною, напередодні професійного свята видавців і книгорозповсюджувачів. Оскільки в області досі не має мережі розповсюдження книг, не діє жодної гуртівні, то організацію книжкового ярмарку взяла на себе обласна бібліотека за допомоги управління культури Закарпатської ОДА.
У ярмаркові візьмуть участь 10 закарпатських видавництв. Цього року з-за меж області гостей не запрошували, проте київське видавництво "Темпора", довідавшись про "Книга-фест", виявило бажання презентувати свій доробок.
У рамках фесту відбудеться і книжковий конкурс, на який, за словами поетеси Надії Панчук, вже подано понад 60 видань, що вийшли друком на Закарпатті в останні 2 роки. "Конкурсні" видання вже можна переглянути в обласній бібліотеці, проте Надія Панчук наголосила, що це далеко не повний список цікавинок, а лише вершина айсбергу усього надрукованого. Тому варто прийти на сам "Книга-фест" і переглянути представлену на стендах літературу. Наприклад, книга мукачівця Мирослава Дочинця з’явиться на ярмарку безпосередньо із друкарського верстату (збірка "Булава і серце", про романи великих людей).
Начальник обласного управління культури Юрій Глеба розповів: "Книга-фест" не є противагою "Книжковому Миколаю", засновники якого вичерпали заплановану програму-мінімум. Але книжкове свято в Ужгороді не повинне зникнути, якщо все вдасться, то наступного року запрошуватимемо й видавництва з інших областей, включимо у програму художнє декламування, інсценізації тощо". Посадовець також повідомив, що цьогоріч з обласного бюджету виділять 100 тис.грн. на придбання літератури для сільських і районних бібліотек.

 

19 травня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів