ЗАКАРПАТТЯ – НЕ ЛІТЕРАТУРНА ПРОВІНЦІЯ

про це свідчить і виставка-ярмарок "Книга-фест 2010"

 

Закарпатські видавництва потішили поціновувачів книги. У четвер, 27 травня, в галереї "Ужгород" на виставці-ярмарку "Книга-фест – 2010" її учасники представили все, що вийшло у видавництвах краю за останні два роки. Виставку оглянув і заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.
– Ця подія важлива як для авторів, видавців, так і для шанувальників книги. Декілька останніх років подібних заходів в області не відбувалося, проте інтерес до них є, – сказав Іван Качур, вітаючи учасників виставки-ярмарку. – Книга – невід’ємна складова культури. Вона впливає і на формування особистості, її свідомості.
Також Іван Іванович наголосив, що подібний захід повинен мати продовження.
Голова Закарпатської обласної організації Спілки письменників України Петро Ходанич відзначив, що Закарпаття – не літературна провінція. Бо ж область має авторів. Є поліграфічна база. Тобто маємо, чим представити наш край. Також Петро Ходанич згадав і про те, що українські книгарні заполонили російські видання.
– Треба формувати національний книжковий ринок. Ми не можемо собі дозволити, аби наша книга була на задвірках, – підкреслив голова обласної організації Спілки письменників України. – Ця виставка-ярмарок – доказ того, що маємо потужний заряд, який має бути використаний.
Програма книги-фесту – насичена. Крім презентації книг та збірників, були і зустрічі з їхніми авторами.
Управління інформації та зв’язків
із громадськістю облдержадміністрації



 

27 травня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів