Бжезинський: ЄЕП може позбавити Україну незалежності

Політолог вважає, що ЄЕП, як політичний проект, може стати спробою через задні двері обмежити політичний суверенітет України

 

Цими вихідними завершився візит в Україну відомого американського політолога, Збі?н?ва Бжезинського. Збі?н?в Бжезинський каже, що залиша? Україну із оптимізмом, хоча й не зна?, якими будуть результати цьогорічних президентських виборів, і навіть того, наскільки демократичними вони будуть.
Пан Бжезинський також каже, що і Росія, і Захід обов?язково намагатимуться впливати на результати виборів в Україні, але вони все одно залежатимуть від того, чи дозволить українська влада бути волевиявленню народа вільним та чесним.
Так само переважно від самих українців залежатиме, чи може Україна розраховувати на членство у ?С, попри досить песимістичні заяви, що пролунали минулого тижня від ?вропейських чільників.
Знову ж таки, настроями і бажаннями самих українців визначатиметься і ефект від створення ?диного Економічного Простору ? вважа? американський політолог:
?Угода про ?диний Економічний Простір ма? різні змісти, різні інтерпретації та різні рівні. У віддаленій перспективі ключовим питанням буде, чи не ? залучення України до ?диного економічного простору завуальованою спробою залучити Україну до ?диного політичного простору і позбавити її незалежності.?
[a href="http://uzhgorod.net.ua"]www.bbc.net[/a]

 

18 травня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів