Президент скасував державну монополію на контроль за виробництвом алкоголю і тютюну

Президент Леонід Кучма скасував державну монополію на контроль у сфері виробництва й обороту спирту, алкоголю і тютюну, яку запровадив своїм указом у грудні 2002 року, передають Українські Новини.

 

Відповідний указ Президент підписав 8 червня.

Глава держави змінив свій указ "Про заходи для введення державної монополії у сфері контролю над виробництвом й оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюну", перейменувавши його у "Про негайні заходи із забезпечення контролю над виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Новий указ постановля? визнати необхідним ужити невідкладних заходів із забезпечення контролю замість запровадження державної монополії на такий контроль.

У квітні Конституційний суд (КС) визнав таким, що не відповіда? Конституції, положення указу Леоніда Кучми "Про заходи для введення державної монополії у сфері контролю за виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів", що безпосередньо передбачають запровадження державної монополії. Таке рішення КС прийняв за поданням 50 депутатів Верховної Ради.

 

11 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів