Дербі аутсайдерів не обійшлося без крові

Цей звітний матч жартома кваліфікували теж центральним, бо “Верховина” і “Карпати” за розташуванням у турнірній таблиці перші сусіди, причому за результатами виступів у передостанньому турі команди помінялися місцями — міжгірці після програшу у Довгому скотилися на саме дно, яким їм поступилися рахівчани, досягши нічиєї у минулій домашній зустрічі з “Ялинкою”. Отож, за обставини, коли обидвом командам вже нікуди відступати, гра у певній мірі обіцяла бути принциповою. Так майже і сталося.

 

Вже на початку поєдинку щастя посміхнулося міжгірцям: суддя призначив пенальті у ворота гостей і його чітко реалізував Іван Скопич. Перша половина матчу була за господарями стадіону, щоправда, і рахівчани гостро контратакували. Передусім запам’ятався “слаломний” прохід через тісний редут наших гравців їхнього реактивного захисника під номером 16, але його потужний удар “просвистів”, на щастя, вище планки. А “Верховина” все-таки має хронічну проблему, не вистачає бомбардира, який в атаках вмів би ставити результативну крапку, тобто забивати голи. Як правило, всі навали міжгірців ялові.

Після перерви відчувалася втома верховинських футболістів, натомість у гуцульських гравців з’явилося друге дихання, які заволоділи ініціативою. Все могло трапитися, не виключалося, що ось-ось “Карпати” зрівняють рахунок, та фортуна цього дня була на боці “Верховини”: новобранець Василь Дирак, котрого в ході чемпіонату міжгірці завербували з Воловеччини у склад свого колективу, зумів подвоїти рахунок. 2:0 — це остаточний підсумок зустрічі, завдяки якому знову сталася рокіровка команд-учасниць матчу в таблиці: “Верховина” піднялася вище “Карпат”. Негативною прикметою двобою аутсайдерів стала надто жорстка, а інколи й брудна гра. Нею часто зловживали рахівчани. Не обійшлося і без епізоду кровопролиття. Під час повітряної дуелі лоб у лоб зіткнулися нападник “Верховини” Іван Скопич та гравець “Карпат”. “Поцілунок” виявився плачевним. У райлікарні нашому футболісту медики наклали на голову аж 9 швів. Його супернику екскулапи теж зашивали рану. Щоправда, цей інцидент не з розряду спортивного хуліганства, а, навпаки, свідчить про відчайдушність боротьби. А без боротьби, як кажуть, нема перемоги. Саме в цій грі міжгірці продемонстрували, що успіх досягається настирливістю.

Дублери “Верховини”, незважаючи, що тривалий час вели у рахунку 1:0 і мали територіальну перевагу, задовольнилися нічиєю — 1:1. А перемоги позбулися наші резервісти із-за того, що передчасно мали думку про перемогу в кишені.

Для лідера нема різниці рідних і чужих стін: “Берегвідейк” у В. Бичкові знову святкував і успіх, перемігши місцеву “Ялинку” — 2:0 (юнаки — 2:1). А “Поляна” від погоні за берегівцями не відмовляється: свалявці в гостях з аналогічним результатом 2:0 перемогли “Вишково” (0:2). “Мукачево” здає фаворитські позиції. У Пістрялові колишній кількаразовий чемпіон Закарпаття не зумів подолати “Метеора” — 1:1 (2:4). За попередні невдачі нарешті реабілітувалося “Середнє”, взявши важливі три очки вдома у матчі з ФК “Боржава” (Довге) — 4:1 (4:0).

Наступного туру, що відбудеться 5 вересня, “Верховину” чекає справжній виїзний екзамен на футбольну зрілість за зустрічі з лідером “Берегвідейком”, який, звичайно, має задум помститися міжгірцям за їх шалений опір у першому колі. Тоді берегівці у нашому райцентрі з надзвичайним зусиллям виграли у земляків з рахунком 1:0.


Василь Пилипчинець
"Верховина"

 

02 вересня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів