Спорт на Верховині набирає обертів

З нагоди професійного свята — Дня фізичної культури і спорту висловити свої привітання активістам спортивного руху в глибинці, зокрема, вчителям фізичної культури та тренерам ДЮСШ, розповісти про спортивні досягнення наших спортсменів забажала завідувачка сектором фізичної культури і спорту РДА Вікторія ФУЛИТКА.

 

— Вікторіє Іванівно, насамперед, що хочете сказати вчителям фізичної культури напередодні їх професійного свята, адже у районі їх численний загін?

— У першу чергу щиро вітаю всіх педагогів-фізкультурників району, і бажаю всім нових досягнень, спритних вихованців, терпіння та наснаги, щоб здобутки множилися, активно розвивався спорт у нашому краї.

— Як вважаєте, в районі достатньо кваліфікованих кадрів? Чи підростає гідна їм заміна?

— У нас налічується 50 вчителів фізичної культури та 11 тренерів ДЮСШ. З них 1 — заслужений вчитель України, 4 — вчителі-методисти, 18 — спеціалісти з вищою категорією. Їх вихованці виступають на обласних, всеукраїнських та навіть на міжнародних змаганнях. Кадрів достатньо. У нас багато енергійної молоді, яка йде працювати у школи та ДЮСШ. З ними вже досвідчені педагоги залюбки діляться професійними навичками. Особливо радує те, що маємо спеціалістів з різних видів, починаючи з командних, таких як футбол, волейболі, закінчуючи одиночними — легка атлетика, лижні перегони та ін.

— Які спортивні здобутки наших спортсменів та їх вчителів можна виділити за минулий 2009 та поточний роки?

— Хочу відзначити збірну райкоманду з волейболу, яка гідно відстоює честь Міжгірщини на обласних турнірах. До речі, кістяк команди — тренери ДЮСШ та вчителі-фізкультурники.

У квітні на чемпіонаті області зі сноубордингу збірна району, скомплектована з дітей Подобівця, Пилипця та Розтоки, посіла перше загальнокомандне місце.

На Великоберезнянщині відбулася першість Закарпаття з гірськолижного спорту (слалом, слалом-гігант), за якої змагалися учасники з 8 районів області у двох вікових групах (1996 та 1995 рік народження). Вихованці тренерів ДЮСШ Івана Кіса та Руслана Маня здобули 4 почесне загальнокомандне місце.

За підсумками 2009 року успішно виступали в першості Закарпатської області з волейболу юнацькі команди тренера Василя Звірича. Команда юнаків 1995-1996 р.н. зайняла четверте місце в першості області серед команд ДЮСШ, а хлопці 1992-1993 р.н. — третє місце в турнірі.

Дівчата 1995-1996 р.н. (тренер Василь Гриб) зайняли перше місце в чемпіонаті області з волейболу серед команд ДЮСШ.

Можна згадати вдалі виступи наших авіамоделістів-ікарівців на всеукраїнських змаганнях у Борисполі (Київщина). На першості Закарпатської області в м. Ужгород підопічні тренерів — батька і сина Дорошенків здобули 9 медалей, з них 3 — золоті.

Завжди вдало на легкоатлетичних змаганнях виступають міжгірські та келечинські учні, які під опікою вчителів Антона Леднея та Василя Коваля. Загалом спорт на Міжгірщині розвивається і велике за це спасибі всім вчителям фізкультури та тренерам ДЮСШ.

— Хто на Вашу думку заслуговує на особисту подяку за найбільший вклад у розвиток спорту на Міжгірщині?

— Багато кого вже згадали, але не можу обійти увагою ветеранів спорту: Василя Коваля, Федора Баника, Миколу Волянського, Миколу Доброцького, Івана Костя, Михайла Бибу, Евгена Боровкова. Цей список, до речі, можна продовжити багатьма іменами. Хочу цей перелік навести до прикладу молоді, яка тільки починає працювати у сфері фізичного виховання і спорту.

З святом Вас всіх, хто дружить зі спортом, і вагомих нових успіхів на спортивних аренах!


Розмову вів Андрій ГОЛОДНЯК.
"Верховина"

 

13 вересня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів