Ющенко провів чотиригодинну зустріч з Черномирдіним

У п"ятницю, 11 червня, лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко зустрівся з послом Російської Федерації в Україні Віктором Черномирдіним.

 

У зустрічі, яка тривала близько 4 годин, також узяли участь лідери партій, які входять до блоку, і керівництво парламентської фракції "Наша Україна" - Віктор Пинзеник, Петро Порошенко, Володимир Стретович, Олексій ?вченко, Оксана Білозір, Микола Мартиненко й Олег Рибачук.

Представники блоку обговорили з російським дипломатом питання двосторонніх українсько-російських відносин, економічного співробітництва між країнами, виклали сво? бачення стратегічного партнерства.

Коментуючи результати зустрічі для журналістів, Віктор Ющенко підкреслив, що для "Нашої України" принциповою позиці?ю ? те, що "Україна і Росія - стратегічні партнери і вічні сусіди".

"Ми завжди виступали за відкрите партнерство. Важливо, щоб це була публічна, зрозуміла і прогнозована політика", - заявив лідер "Нашої України".

Він повідомив, що під час розмови було отримано відповіді на багато питань, які турбують обидві сторони.

Під час зустрічі Віктор Ющенко також вручив Вікторові Черномирдіну екземпляр листа, розісланого Ющенком представникам російської еліти напередодні Дня проголошення незалежності Росії. "Цей лист - теж спосіб представити позицію "Нашої України" з питання російсько-українських відносин, показати наше бачення вирішення наявних проблем", - сказав лідер блоку.

У свою чергу, Віктор Черномирдін в інтерв"ю журналістам зізнався, що вперше зустрічався з представниками "Нашої України" у такому широкому колі: "У мене було багато зустрічей з Віктором Ющенком, але вперше так довго спілкувалися з його соратниками. Я дуже задоволений ці?ю відвертою розмовою, навіть дуже відвертою, яка у нас сьогодні була".

Російський посол також відзначив, що, на його думку, сьогодні між Україною і Росі?ю не існу? політичних і міждержавних проблем, а невирішені питання ? тільки в економічному секторі.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Віктор Черномирдін сказав: "?ноді в нас ? протиріччя у певних питаннях. Але більшість непорозумінь трапля?ться через брак інформації".

Відповідаючи на запитання, чи йшла на зустрічі мова про вибори Президента України, Віктор Ющенко сказав, що ця тема не обговорювалася: "Вибори - це питання винятково української сторони".

Підготовлено за матеріалами прес-служби Віктора Ющенка.

 

12 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів