Готується новий "Червоний список" видів тварин Закарпатської області

Організація збереження видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, поліпшення середовища їх перебування та зростання – один із пріоритетів у роботі Держуправління ОНПС в Закарпатській області

 

Що стосується охорони та збереження рідкісних видів тварин, то наразі тривають заходи щодо взяття їх під особливу охорону та заповідання їх природних екосистем. Зокрема для цієї мети у Закарпатті створюються нові природно-заповідні об’єкти та уточнюються списки тварин, що потребують охорони. Нещодавно сесією облради прийнято рішення щодо створення у Мукачівському районі тимчасового ентомологічного заказника „Жорнина" на площі 9,8 га без вилучення площі від землекористувача терміном на 15 років. Тут науковцями виявлено ряд рідкісних та зникаючих видів твердокрилих комах, які занесені до Червоної книги України і у Додатки до Бернської конвенції, а також до списку загрожуваних видів Міжнародної спілки охорони природи.
Наразі за ініціативи Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області готується уточнений та доповнений “Червоний список” видів тварин Закарпатської області (усього 149 видів). Найближчим часом обласна рада розглядатиме проект рішення “Про затвердження Переліку видів тварин, що підлягають особливій охороні на території Закарпатської області (“Червоний список” видів тварин Закарпатської області) і Переліку видів тварин Закарпатської області, занесених до Червоної книги України (2009)”. Відтак держуправління звернулося з проханням до спеціалістів природоохоронних установ та науковців краю розглянути та надати свої пропозиції щодо доцільності включення наведених у списках видів тварин до зазначених переліків. Списки розміщені на офіційному веб-сайті держуправління.
Прес-служба Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області

 

26 серпня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів