Міжгірський гравець перейшов у ’Таврію’

Варто вважати, що у 21-річного Юрія Путраша з Міжгір’я успішно складається футбольна кар’єра. Попервах у юні роки захищав кольори місцевої “Верховини” на першості області, потім виступав за молодіжні склади “Закарпаття” (Ужгород) та “Металурга” (Донецьк), основу тернопільської “Ниви”. Після потрапив у прем’єр-лігу, граючи за київську “Оболонь”.

 

За півтора сезону в формі дорослих “пивоварів” лівий захисник провів 16 матчів. Перспективного гравця помітили і тренери молодіжної збірної України, включивши в її склад. У “молодіжці” зіграв у 6 зустрічах, встигши відзначитися забитим голом-красенем у матчі проти Ізраїлю. Сам Йожеф Сабо, присутній на цьому поєдинку, зааплодував після результативного завершення атаки, порадівши як за відмінний удар, так і успіх земляка-закарпатця.

Звичайно, за ростом майстерності Юрія Путраша в “Оболоні”, який в столичному клубі передусім відзначався бездоганним дисциплінованим та працелюбним виконанням своїх функцій, не допускаючи на полі навіть дрібних помилок, почали уважно стежити тренери-селекціонери і наприкінці серпня його “вполювала” сімферопольська “Таврія”. Запрошення виявилося несподіванкою для нього самого, причому після нежданого телефонного повідомлення агента про серйозну зацікавленість ним у Юрія нагоди для роздумів про перехід практично не було. Блискавично, всього за годину до закриття трансферного вікна був підписаний екстрений контракт, таємниця умов якого не афішувалася. До речі, перехід відбувався тоді, коли Путраш знаходився у кримських краях у тренувальному стані молодіжної збірної. Все у певній мірі пройшло спонтанно, на ходу пакуючи валізи для переїзду, не встиг навіть розпрощатися з друзями-“оболонцями”. Тренер його колишньої команди Сергій Ковалець спочатку не надто доброзичливо сприйняв звістку про перехід, але все-таки дав на нього сердечне добро. Контракт був підписаний за згодою сторін команд.

Під час нещодавньої розмови по мобільному телефону Юрій повідомив, що задоволений рішенням поміняти Київ на Сімферополь, хоч без смутку за “Оболоню” не обійшлося. Як-не-як, там було повно друзів, а тут їх треба ще заводити. Хоча все-таки у новій команді знайшовся добрий цімбора Станіслав Причиненко, з котрим близькі знайомі по виступах за молодіжну збірну України.

У “Таврії” Путраш має звичний для себе 44 номер на футболці і виконує традиційну роль лівого захисника. Довір’я є довір’ям, Юрія швидко випустили на поле. Його дебютний матч у складі “Таврії” відбувся у Дніпропетровську, де він зіграв всі 90 хвилин, замінивши на позиції бека на лівому фланзі серба Марковича. Незважаючи на прикрий програш “Дніпру” з мінімальним рахунком 1:2, діями новачка тренерський штаб був задоволений.

Чи світить Юрію Путрашу взяти участь і у Євро-2012? А чому і ні. По-перше, наполегливо шліфуючи майстерність у солідній команді, яка цього сезону ставить перед собою вагому мету — посісти високе місце у турнірній таблиці (зараз команда на шостій сходинці) і виступати наступного року в Євролізі, — вже визріває така можливість. По-друге, не забуваймо, що старший тренер “Таврії” Семен Альтман є радником наставника збірної України Олега Блохіна, а це щось значить. Дивись, піде добре гра у нашого верткого на полі Юрка, та й шепне Семен Йосипович на вухо Олегу Володимировичу про підходящу кандидатуру. Тим паче, що сам Альтман дуже забажав мати верховинця у “Таврії”, особисто ініціювавши його вербовку. Та й славнозвісний Сабо, який серцем і душею вболіває за відродження слави закарпатського футболу, не виключено, здогадається натякнути про свояка, якого бачать і здалека… Поживемо-побачимо, як кажуть у таких випадках. Причому скоро, бо континентальний мундеаль не за горами.

Василь Пилипчинець

 

28 вересня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів