Генадій Донецький: “В якийсь момент нам здалося: є що сказати суспільству. Так з’явився “Гражданин толпы”

“До цього альбому ми йшли шість довгих років, під час яких було багато зупинок і навіть перешкод, та ми це зробили”, — розповів під час прес-конференції, котра цього разу відбувалась не як звично у прес-центрі “Закарпаття”, а на сцені театру ляльок “Бавка”, лідер гурту “4исла”.

 

До альбому “Гражданин толпы” увійшло 10 пісень, написаних у різні роки (декотрим із них більше 10-ти років). Усі вони мають чітке соціальне спрямування, що й зумовило назву. “В якийсь момент нам здалося: є що сказати суспільству. Та попри це ми не прагнемо когось повчати чи доводити щось. Тим паче не збираємося нікому нав’язувати певні морально-етичні принципи чи змінити існуючий лад. Нам хочеться закликати людей почати мислити, стати неординарними особистостями, якими нас задумав і створив Бог. Є речі, які не можна тримати в собі, тому ми і вирішили висловитися”, — пояснив Генадій Донецький.
“Наші пісні слухають люди різних вікових категорій. Про це свідчить велика кількість відгуків, які надходять на нашу адресу. Хотів би зазначити, що серед людей, котрим подобається наша творчість, є дуже молоді дівчата — років 16-ти. А теми в нас складні для сприйняття. Лірика Гени взагалі особлива, тому ці пісні не можна просто прослухати і забути. Так ось, ці дівчата слухають і починають замисолюватися над питаннями, яких собі раніше ніколи не задавали. Саме тому не варто стверджувати, що вся нинішня молодь думає лише про вечірки та тусовки”, — зазначив гітарист Станіслав Копча.
Подібної думки і голова молодіжної громадської організації АМІК Петро Ренжин, котрий пройнявся духом та ідеями учасників гурту, а тому виділив через організацію певні кошти. Пояснюючи свій вибір, він зазначив: “В Ужгороді є велика проблема із демонстрацією роботи, яку проводять творчі колективи. Сьогодні важко знайти спонсорів: ніхто не хоче давати гроші на те, що в майбутньому їх не приносить. Цей проект — соціальний, і заробити на ньому не реально. Але він кожному дає можливість відчути, що в своєму житті, у суспільстві дійсно потрібно щось змінювати. І починати треба з себе. Також не можна бути байдужим до чужих проблем. Тому наша громадська організація вирішила підтримати, і сьогодні я закликаю усіх: приходьте, приводьте друзів і, може, серед цих чисел ви знайдете свої”.
Та на цьому добрі справи не закінчуються. Генадій Донецький розповів, що видати альбом на дисках гурту допомогла... невідома людина. “Ми видали тираж, однак дотепер не знаємо, хто нас проспонсорував, адже ця людина побажала залишитись невідомою навіть для нас. Особисто для мене це стало певним знаменням: значить, когось наша творчість зачепила і побудила на таке меценатство. Ми щиро вдячні цій людині”, — прокоментував лідер гурту “4исла”.
Для тих, хто зацікавився творчістю учасників гурту і має бажання відвідати презентацію, повідомляємо, що вона відбудеться найближчої неділі, 11 грудня, на сцені лялькового театру “Бавка”. Початок заходу — о 19:00. Під час двогодинного концерту хлопці представлять на розсуд аудиторії не тільки нові пісні, що увійшли до альбому, а й ті, що стануть основою наступного. Крім того, що концерт є безкоштовним, альбом можна вільно скачати з інтернету.
На людей, що прийдуть підтримати творчість гурту “4исла”, чекає іще один захід, що проводиться в рамках презентації. Йдеться про виставку фотографій на соціальну тематику. На сьогодні зголосилися кілька відомих фотографів. До речі, як зазначив Петро Ренжин, взяти участь і представити свої роботи можуть всі бажаючі фотографи. Не пізно звернутися і в день концерту, головне, аби зміст відповідав соціальній тематиці.


Любая лестница начинается на земле...
Тебе кажется, что ты никогда не сможешь выделиться из серой массы людей,
которые ежедневно, не поднимая головы, пробегают эту жизнь, от края до края.
Ты думаешь, что такой же, как все?
Что твои слова всё равно никто не услышит?
Что мир одному не изменить?
Нет!
Таких, как ты, больше нет!
Твоё нежелание быть как все уже меняет мир.
Наполни его своими Любовью и Добротой, и так же захотят поступать и другие.
И вот, ты уже изменил этот Мир!
Ты уже не такой, как все...
Ты — Гражданин Толпы!


Прес-центр "Закарпаття"
.

 

08 грудня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів