Бензин "по-закарпатськи"

На ринку нафтопродуктів Закарпаття – цінове беззаконня. Закарпатські податківці обіцяють навести лад на ринку нафтопродуктів. Оскільки сьогодні 90 відсотків місцевих АЗС порушують законодавство - ухиляються від сплати податків, продають “ліве” пальне, завищують його вартість і не видають покупцям чеки.

 

Маніпулюють з цінами на пальне багато власників закарпатських АЗС, повідомляють ?ICTV?. Податківці стверджують: ті закупили нафтопродукти ще за ?старими? цінами, дочекалися подорожчання і тепер продають, незаконно завищуючи їх вартість. Сьогодні на кожній п?ятій АЗС самовільно збільшують ціну бензину марки А-92 і дизпалива на 5-10 копійок. Найбільше порушень на заправках поблизу кордону, куди приїжджають заправлятися словаки та угорці. Адже у сусідів бензин удвічі дорожчий.

Голова Державної податкової адміністрації в Закарпатській області Андрій Скиб?як відзначив: ?Вдень встановлена відповідна ціна, яка регламентована бухгалтерськими документами даного підпри?мства. А відповідно після певної години вечора, там 10-ї, 8-ї, - ціна істотно змінявалася?.

Саме на прикордонні автозаправки в основному завозять ?ліве? пальне. Сотні тонн нафтопродуктів потрапляють в реалізацію без будь-яких документів, тому за них не платять державі податки. Часто реалізатори не видають покупцям чеків. ?Окремі керівники замість того, щоб провести навчання з порушень дотримання касової дисципліни в порядку проведення розрахунків зі споживачами, їм краще найняти собі ще юриста, який би працював у напрямі, як би це сказати, захисту, відстоювання тих порушень, які вони допускають?, - відзначив Скиб?як.


Податківці вже вилучили 130 тонн неврахованого пального. А сума накладених штрафів і нарахованих податків досягла чотирьох мільйонів гривень. Порушено 4 кримінальні справи.


ForUm

 

14 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів