Ми попереду?

Кабмін підвів підсумки соціально-економічного розвитку держави за 9 місяців 2004 року. На виконання постанови Уряду України від 4 лютого 2004 року "Про затвердження методики комплексної оцінки соціально-економічного розвитку регіонів" Міністерством економіки здійснено аналіз і комплексну оцінку соціально-економічного розвитку областей та міст держави за підсумками 9 місяців 2004 року.

 

Названий аналіз здійснено на підставі 35 найважливіших показників, які враховують динаміку і статичні характеристики розвитку регіонів.

Як зазнача?ться в аналізі, за результатами комплексної оцінки ? перші два місця стабільно посідають місто Київ та Закарпатська область. Друге місце Закарпатської області забезпечено високими темпами росту промислової продукції, інноваційної діяльності та житлового будівництва, покращенням фінансового стану підпри?мств регіону. Зростання економічної активності в регіоні відобразилося на рівні добробуту населення. Так, протягом поточного року рекордними темпами знижувалася заборгованість із виплати заробітної плати та високими темпами зростала реальна заробітна плата?.

Загалом, Закарпаття по 14 показниках займа? з 1 по 5 місця. Насамперед це стосу?ться таких показників, як темпи зростання промислової продукції, обсяги виробництва сільськогосподарської продукції на 100 га угідь, темпи зростання обороту роздрібної торгівлі, питома вага прибуткових підпри?мств, темпи зростання обсягів будівельних робіт, інноваційної діяльності, темпи зростання реальної заробітної плати і ліквідації заборгованості з її виплати.

Слід нагадати, що такі позиції Закарпаття стабільно утриму? упродовж всього 2004 року, а по підсумках минулого 2003 року ? за динамікою розвитку зайняло перше місце серед регіонів держави.

Прес-служба ОДА

 

14 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів