Платники, УВАГА!

До Закарпатського територіального відділення Асоціації платників податків України входять 80 членів - як фізичних, так і юридичних осіб. Цю організацію можна назвати зв'язковою ланкою між платниками податків і податковою службою. За кілька місяців роботи її нової ради вдалося налагодити партнерські стосунки між членами, а найперше, довести, що асоціація справді допомагатиме у вирішенні спірних питань.

 

Нещодавно відбулося перше кущове виїзне засідання ради Закарпатського територіального відділення АППУ на базі Закарпатського інституту аграрно-промислового виробництва у селі Бакта Берегівського району (директор Ануш Балян).
На зустріч із головою ради Мартою Волощук, членами ради Мирославою Каламуняк та Василем Макаром, заступником голови облДПА Ярославом Дроздовським, начальником Брегівської ОДП? Володимиром Куп'яком і начальником відділу громадських зв'язків та масово-роз'яснювальної роботи ?ваном Діусом прийшли платники податків - члени асоціації Берегівського, Виноградівського, ?ршавського районів. У ході засідання вдалося з'ясувати найбільш болючі проблеми платників. Хвилю? те, що у суспільстві досі не виробилося позитивне ставлення до сумлінних платників податків. Ця позиція не ма? поки що потрібної ваги. Присутні зауважили і те, що часто податкові перевірки бувають надто затягнутими, а суб'?ктивне ставлення деяких інспекторів, навіть попри відсутність порушень, призводить до складання актів. Тому члени асоціації прийняли рішення донести ці проблеми до керівників обласної податкової служби, щоб у майбутньому такі прикрі випадки не повторювалися.
Найближчим часом регіональне відділення АППУ проводитиме семінар для місцевих сільгоспвиробників. Голова ради закарпатського територіального відділення Марта Волощук плану? розпочати із підпри?мців Ужгородського, Мукачівського, Виноградівського районів. Семінар торкатиметься роз'яснення змін до нині діючого законодавства, які вступлять у дію з нового року. Зокрема, нововведення торкнуться фіксованого сільгоспподатку та податку на додану вартість сільгосппідпри?мств.
Наталія УЖАНСЬКА

 

14 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів