На Закарпатті функціонує понад 2,5 тисячі магазинів та кіосків, майже тисяча ресторанів та 118 ринків

У цьому секторі зайнято 13 тисяч осіб. Які прибутки до бюджету приносить сфера торгівлі та побуту краю, йшлося в ході звітування голові ОДА начальника управління з питань торгівлі і побуту Михайла Поповича.

 

За січень-жовтень цього року оборот роздрібної торгівлі склав майже 2,5 мільярда гривень. На одну особу продано товарів за цей період на 1 тисячу 960 гривень. Товарооборот підпри?мств-юридичних осіб склав півтори мільярда гривень. Зростання проти відповідного періоду минулого року становить 117 відсотків. До того ж більше половини обсягів товарообороту забезпечено підпри?мствами Ужгорода, Мукачева та Ужгородського району. Разом з тим, у шести регіонах спостеріга?ться зменшення обсягів. Загальний фінансовий показник галузі поліпшився. З прибутками спрацювали 97 суб??ктів оптової та роздрібної торгівлі та 94 відсотки ? готельно-ресторанного господарства. У сфері побуту за 10 місяців реалізовано послуг на півмільйона гривень, що на третину більше минулорічного показника. Найбільша часка реалізованих послуг припада? на міста Ужгород та Мукачево.

У ході звітування керівник краю звернув увагу посадовця на низку парадоксів, що мають місце у сфері торгівлі та побуту. До прикладу, обсяг товарообороту у розрахунку на одну особу у Великоберезнянському районі становить 54 гривні за місяць, у найбільшому Тячівському ? наполовину менше, тобто 26 гривень, а у Хустському взагалі ? 6 гривень за місяць. Це да? підстви говорити про існування тут тіньових схем. Тому управлінню в цьому плані слід тісніше співпрацювати з правоохоронними та контролюючими органами. Крім того, усі процеси, що відбуваються у сфері торгівлі, повинні не просто фіксуватися, а піддаватися глибокому аналізу. У розрізі кожного району необхідно шукати незадіяні резерви, які дозволять сутт?во наповнити бюджет.

Прес-служба ОДА

 

17 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів