ФЕСТИВАЛЬ "ЄВРОКАРПАТИ -2012" ПРЕДСТАВИВ ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ УСЬОГО ЗАКАРПАТТЯ

У с. Дубки Ужгородського району відбувся ІІІ фестиваль "ЄвроКарпати-2012".

 

"Єврокарпати" позиціонують як "фестиваль фестивалів", оскільки захід презентує можливості регіону в цілому. На ньому зустрілися представники різних напрямків, більшість учасників майже 300 фестивалів, що проводяться на Закарпатті щорічно, а також власники туристичних об’єктів та атракцій. Усі вони мали змогу познайомитися між собою та із екскурсоводами, які допомагають туристам спланувати свою подорож. Відтак, усі учасники туристичної галузі знатимуть один одного і зможуть працювати системно.
Було представлено сирний, медовий, гастрономічний та інші туристичні шляхи Закарпаття.
Заступник начальника головного управління − начальник управління з питань європейської інтеграції та туризму і курортів Закарпатської ОДА Олександр Марченко відзначив, що це вже третій фестиваль "Єврокарпати". "Цей рік дуже цікавий для туризму, тому хочемо продемонструвати той туристичний продукт, який підготували до Євро-2012, показати все нове, що є на Закарпатті", - сказав посадовець.
Олександр Ледида, губернатор Закарпаття, відкриваючи фестиваль, розповів: "З кожним роком в нашій області з’являється все більше туристично-рекреаційних комплексів, туристичних шляхів для гостей нашого краю. Закарпаття готове до прийому гостей і туристів, а такі фестивалі спонукають до того, щоб на ще вищий ступінь підняти туристичний потенціал області".
Заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Сербайло наголосив, що туризм і рекреація є пріоритетними для Закарпаття. "Тому на одній із сесій облради була затверджена комплексна програма розвитку туризму і рекреації, у рамках якої, зокрема, передбачено і проведення таких фестивалів, - каже А. Сербайло. - Єврокарпати-2012 фактично відкриває серію фестивалів, які протягом весни, літа і осені відбуватимуться для закарпатців та гостей краю".
Лариса Чепурда, завідувач кафедри управління розвитком туризму Черкаського державного університету розповіла, що Центральна Україна бере приклад із фестивального Закарпаття. Так, на Черкащині уже провели фестиваль сала, планують і фестиваль козацького куліша з нагоди 500-річчя Чигиринщини.
Завідувач кафедри туризму УжНУ Федір Шандор знайомив між собою учасників туристичного ринку, які зібралися на фестивалі, а це організатори свят, "середньовічні рицарі" (члени клубу реконструкції), винороби, виробники м’яса, молока, сиру, леквару, представники туристично-інформаційного центру Закарпаття, школи гірських лиж, екскурсоводи та багато інших.
Олександр Коваль, керівник Турінфоцентру Закарпаття зазначив, що цього року закарпатський туризм матиме нові акценти, зокрема, тематичність. Фахівці працюватимуть над тим, щоб цілий рік туристу було цікаво проводити час на Закарпатті. Для цього і тематичні тури, й інші різноманітні цікавинки. "Туристів приваблює те, що вони можуть, наприклад, власними руками робити вино, на фестивалях можуть не тільки купувати готову продукцію, а й долучатися до її виробництва. Так, найближчий фестиваль (баношу) запропонує усім ткати, я сам цього ніколи не робив, тому із задоволенням поїду до Костилівки", - каже О. Коваль.
Також, за його словами, закарпатський туризм від інших регіонів вирізняє те, що розвивається я він системно, залучаючи усі райони, а не лише обласний центр.
Особливу увагу на фестивалі привертали роботи вихованців Закарпатського Палацу дітей та юнацтва — макети, виконані у рамках краєзнавчої програми "Збережіть скарби рідного краю". "Це історикоетнографічне макетування та відтворення за його допомогою побуту мешканців єврокарпатського регіону. Цими виробами ми пропагуємо цікаві місця Закарпаття, можливо, коли люди побачать макети, то захочуть відвідати і зображені на них місця, — розповіла директор Падіюну Світлана Ганущина. — Крім того, макети знайомлять з історією Закарпаття. Адже виготовлено макети церков і замків краю. Багато з них уже зруйновані і відтворені нашими вихованцями за історичними описами та архівними матеріалами".

 

07 травня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів