"Карпати" стали достроковими чемпіонами

Вперше за часів Незалежності ужгородські гандболістки завоювали для Закарпаття "золото" в командному виді спорту. Як це вдалося, які враження від поєдинку з криворізькою "Спартою", котрий, власне, й приніс "карпатівкам" дострокове (адже чемпіонат України ще не завершився) чемпіонство, та які в команди плани на майбутнє – у прес-центрі "Закарпатки" розповідали головний тренер ГК "Карпати" Борис Петровський та капітан команди Наталія Туркало.

 

Як зізнався Борис Петровський, до перемоги йшли кілька років: "Був період повного безгрошів’я, команду просто кинули напризволяще. Але знайшлися люди, які зберегли її, допомогли, і зрештою це вилилося в результат, який ми отримали в цьому сезоні. Це далося важко, в нас було багато травмованих, часто мінявся склад, але колектив вперто йшов до поставленої мети й таки досяг її. Команди суперників були краще укомплектовані, але наші дівчата більш цілеспрямовані, прогресують, працюють над собою". Наталя погодилася з тренером: були дуже непрості матчі, але виручала згуртованість команди. Іноді великі фізичні навантаження виснажували сили, але завдяки тренерській підтримці та єдності зусиль із усім вдалося впоратися.
Журналісти поцікавилися, як "Карпати" відзначатимуть чемпіонство, однак Б. Петровський зауважив: "До цього ще далеко – попереду з’їзний тур, на який зберуться команди з усієї України й стане ясно, в кого які будуть місця. Теоретично "Спартак" може ще вийти на друге місце, а Кривий Ріг – обігнати "Галичанку", тобто інтрига залишається. Ну а після цього буде урочисте нагородження, деталей якого поки не знаємо".
Гості прес-клубу подякували також уболівальникам, підтримка яких для них надзвичайно важлива. "Бо грати при пустих трибунах дуже важко, повірте. А тепер у нас уже є фани, утворюються фан-клуби в Інтернеті, гандбол починає жити. Ми ж граємо не для себе, а для людей", – підкреслив тренер.
Пригадуючи останній поєдинок у Кривому Розі зі "Спартою", Наталія Туркало зізналася: "Я погано спала перед тим матчем, розуміла, що від нього залежить усе. Наш суперник не був надто сильним, але нервозність перед матчем усе ж була, ми не розслаблялися." Когось виділити у вирішальному матчі тренер не може: "Кожен робив свій внесок у перемогу. Найбільше голів забила Малюченко, але якби їй дівчата не підкидали м’ячі – результату не було б. Це командна гра."
Серед планів на майбутнє у "Карпат" – потрапити в Лігу чемпіонів. Рівень там дуже високий (у ній грають кращі гравці Європи, світу), тож це справа нелегка. Але побажаємо успіхів нашим спортсменам.
Віктор Ледіда

 

09 травня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів