Ужгородські ватерполісти перемогли в Італії

На чемпіонаті світу з водних видів спорту

 

Нещодавно закінчився 14 Чемпіонат світу з водних видів спорту, який проводився в невеличкому італійському приморському містечку Річоні. Цей чемпіонат викликав величезний інтерес у європейців, зібравши рекордну кількість учасників. У турнірі ватерполістів була заявлена ​​101 команда, Для участі в чемпіонаті прибуло більше 13000 спортсменів, з більш ніж 100 країн світу. Також чимало було заявлено учасників у змаганнях з синхронного плавання, стрибків у воду та плавання на довгі дистанції по відкритій воді.

Головною дійовою особою чемпіонату був ужгородський воротар Яночко Микола. Дуже зріло і потужно зіграли Геворкян Давид, який посів 5 місце серед бомбардирів, Роговий Юрій, Курликов Олександр, Гришин Сергій. Негірше їх виглядали на полі більш старші та досвідчені хлопці Пушавер Віктор, Фоменко Василь, Токач Юрій, Черленяк Дмитро, Гавриленко Володимир, Папірник Андрій, Булатов Костянтин і 2-й воротар Фоміченко Роман.

В даний час Яночко Микола перебуває в Берліні на огляді, сподівається завершити кар’єру в німецькому клубі. Зараз він є основним воротарем збірної команди Португалії.

Клуб ветеранів ватерполо “Європа” з міста Ужгород посів 5-е місце в даному чемпіонаті.

Тренував і готував команду Мордвінцев Геннадій, який також був акредитований на чемпіонаті як суддя, а також грав за ветеранський клуб міста Сочі. Не можна не згадати і про наше заслуженому ветерана Васількіна Ісрафілов, який вже рік виступає за клуб з Таллінна. У своїй віковій групі 60 + ставши кращим бомбардиром.

Також в чемпіонаті світу брали участь ужгородські плавці від ужгородського клубу “UngvarAquaMaster” в кількості 5 чоловік з Ужгорода і 1 запрошеного спортсмена з Києва, які в ході змагань встановили 5 рекордів України.

Зокрема Володимир Гродзицький на дистанції3 кму відкритому морі взяв 44 місце, оновили рекорди: Королева Олександра на дистанції 50, 100 і200 мбрасом – 11 місце і Колечко Наталія на дистанції 50-100 мна спині – 14 місце

Ватерполістів в Ужгороді залишилося дуже мало, відбирати в команду особливо нема з кого, тому в одній команді доводиться грати гравцям від 30 до 60 років, та й тренуватися доводиться у нестандартному басейні, а влітку на кар’єрі. Але хлопці не сумують і вже в серпні планують прийняти імениті клуби з Угорщини, Сербії, Росії та Словаччини на Кубку Ужгородського кар’єра, який відбудеться з 17 по 19 серпня 2012 року. Запрошуємо всіх на фестиваль водного поло. Розраховуємо на підтримку меценатів.

Дуже хотілося б щоб суспільство розуміло проблему, що склалася навколо водних видів спорту в Ужгороді і в Закарпатській області. Не покидає надія на те, що меценати не дадуть зникнути цим видам спорту в нашій області і будуть йти назустріч, допомагатимуть розвиватися клубам в яких вже сьогодні займається молодь. Практично всі найбільш значущі досягнення в даних видах спорту числяться за ветеранами, ветеранськими командами і клубами. Далеко не всі бажаючі займатися водними видами спорту мають можливість здійснити це на практиці. В даний час у нас є кому передати досвід і майстерність молодому підростаючому поколінню. А крім спортивних досягнень, які самі по собі вже є показником благополучности суспільства це ще й наявність міцного здоров’я у підростаючого покоління Закарпаття.

 

01 липня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів