По всій Закарпатській області оголосили надзвичайну пожежонебезпеку

МНСники гірського краю переведені у стан підвищеної бойової готовності

 

Через відсутність дощів та високу температуру вона збережеться тут до кінця серпня, прогнозують місцеві синоптики. В області кількість пожеж зросла вже втричі. Щодня тут палає суха трава та чагарники, солома на полях та житлові будинки. Вчора у вогні загинуло 1-місячне немовля.
"У нас гори, 70% території. Хвойні ліси переважають. Якщо дивитися з цієї ситуації, необхідно бути готовими. Тому, коли ми видали таке попередження, усі служби області, це і лісу фондоутримувач, і МНС повинні бути готові до того, щоб реагувати на надзвичайні події", - зазначає начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук.
На Закарпатті вже вигоріло понад 900 гектарів землі. Сталися 3 лісові пожежі. На щастя, згоріла лише суха листяна підстилка. Дерева не постраждали. Востаннє хвойний ліс тут палав торік. Минулої ночі вогонь підбирався до території Закарпаття з боку Румунії. Його вчасно загасили. МНСники разом з лісівниками та правоохоронцями проводять роз’яснювальну роботу серед населення. І просять не кидати на землю недопалки і не розпалювати у лісі вогонь. Бо з маленької іскри може виникнути страшна пожежа.
"У даний час все сухе. Достатньо однієї іскринки – воно все розповсюдиться. А якщо ще буде вітер, ми просто не будемо встигати за вітром гасити насадження, хвойні ліси, лісові масиви", - каже заступник начальника УМНС України в Закарпатській області Богдан Ількович.
Спека випила воду у річках, обміліли і колодязі. Усі підрозділи МНС приведені у стан підвищеної бойової готовності. До кінця серпня на Закарпатті буде спекотно і сухо. Дощів синоптики не прогнозують, лише місцями короткочасні грози.

 

08 серпня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів