Депутати пропонують задовольнити вимоги Генпрокуратури до Юлії Тимошенко

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності й арешт народного депутата України Юлії Тимошенко, передають Українські Новини.

 

Про це в понеділок, 14 червня, повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

За словами спікера, документ підписали 6 депутатів. Він не назвав їхніх прізвищ, але уточнив, що це - представники фракцій Соціал-демократичної партії України (об"?днаної), "Трудова Україна", Народно-демократичної партії і групи "Демократичні ініціативи-Народовладдя".

Володимир Литвин додав, що депутати від очолюваної ним Народної аграрної партії України (НАПУ) виступають за розгляд подання Генпрокуратури на Юлію Тимошенко під час сесійного засідання Верховної Ради.

Спікер також сказав, що він звернувся до керівника юридичного управління парламенту з проханням підготувати лист до Юлії Тимошенко, у якому попросити її ознайомитися з поданими Генпрокуратурою матеріалами і дати пояснення викладеним у них фактам.

Остаточне рішення про надання згоди парламенту на притягнення Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності, за словами Литвина, повинен прийняти комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики й організації роботи парламенту.

Спікер також додав, що ма? намір захищати депутатів від спроб позбавити їх депутатської недоторканності.

 

15 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів