Гроші від продажу "Криворіжсталі" вже надійшли до бюджету України

Фонд державного майна (ФДМ) України підписав договір купівлі-продажу з переможцем конкурсу з продажу 93,02% акцій найбільшого українського металургійного комбінату ВАТ "Криворіжсталь" консорціумом "Інвестиційно-металургійний союз" (Київ), який запропонував за пакет акцій 4 млрд 260 млн гривень (близько 800 млн доларів).

 

На прес-конференції в Ки?ві в понеділок, 14 червня, голова Фонду держмайна Михайло Чечетов повідомив, що гроші вже перераховані в державний бюджет.

Другий допущений до конкурсу претендент на покупку "Криворіжсталі" - консорціум "?ндустріальна група" - запропонував за 93,02% акцій "Криворіжсталі" 4 млрд гривень.

Чечетов також відзначив, на сьогодні нема? жодного рішення суду, через яке можна було б переглянути підсумки конкурсу з приватизації "Криворіжсталі".

Як повідомляв Кореспондент.net, конкурс з продажу "Криворіжсталі" було оголошено 12 травня. Його підсумки було оприлюднено 14 червня. Стартова ціна пакета була встановлена в розмірі 3 млрд 806 млн грн. (близько 715 млн доларів). Одні?ю з умов участі в конкурсі був контроль претендента над прибутковим коксохімічним виробництвом в Україні.

Усім додатковим умовам конкурсу відповідали тільки дві компанії з шести, які подали заявки: українські консорціуми "?нвестиційно-металургійний союз" й "?ндустріальна група".

До складу промислово-фінансового консорціуму "?нвестиційно-металургійний союз" увійшло 9 учасників: корпорація "?нтерпайп", а також Нижньодніпровський трубопрокатний завод, українсько-кіпрська компанія "Байп", банк "Кредит-Дніпро" і страхова компанія "Аура", які входять до неї; акціонер УкрСиббанку ЗАТ "Укрінвест", а також контрольовані донецьким ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" меткомбінат "Азовсталь", Авд??вський коксохімічний завод і коксохімічний завод "Маркохім".

Заявки на конкурс подали також російські компанії "Северсталь" і "Евразхолдинг" (остання ? консорціумом у складі ?LNM Holdіngs? і ?U.S.Steel?) і ТОВ "Партнер" (Мукачівський район Закарпатської області).

 

15 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів