У закарпатському скансені діє виставка чеських фотографів

Серед них і персональний фотограф Вацлава Гавела

 

З 1 до 12 листопада у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту триває пересувна виставка фотографій п’яти визначних чеських фотографів, серед яких і персональний фотограф Вацлава Гавела.

Географічне положення Чехії в центрі Європи протягом століть було чинником природного (хоча інколи й штучного) переплетіння культур, традицій і впливів (і не лише політичних) як сусідніх, так і більш віддалених, впливовіших держав. Можливо, саме ці історичні багатоголосся і впливи значною мірою спричинилися до народження самобутнього чеського сучасного мистецтва 20 століття, до якого належить, зокрема, й жанр фотографії.

Тарас Кущинський, Богдан Голомічек, котрий був персональним фотографом Вацлава Гавела, Петер Жупнік, Радка Ціглерова-Кущинська та Ян Погрібний - всі вони про жили своє життя в Чехії та Словаччині, але їх коріння – в Україні. Це - визначні представники сучасної чеської фотографії і, водночас, свого роду одинаки, яких важко зарахувати до основних течій і сучасних тенденцій образотворчого мистецтва.

 

02 листопада 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів