Цьогоріч в економіку області залучено 50,6 млн. дол. інвестицій

Протягом дев’яти місяців цього року в економіку Закарпаття надійшло майже на 20 відсотків більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року, прямих іноземних інвестицій

 

Як повідомила Ніна Горпинич, провідний спеціаліст-економіст статистики будівництва та інвестицій Головного управління статистики, у структурі прямих іноземних інвестицій 46,8% припада? на договори про спільну інвестиційну діяльність, 29,6% ? внески у вигляді рухомого і нерухомого майна, 23,0% ? грошові, 0,5% ? реінвестування доходів, 0,1% ? внески у вигляді нематеріальних активів.
Основний обсяг або 43,4 млн.дол.США іноземних інвестицій припада? на промисловість і становить 72,7% загального обсягу, що означа? підтримку діяльності суб'?ктів, які працюють на давальницькій сировині.
Здійснено іноземні інвестиції на розвідку золоторудного родовища ТОВ "Сауляк" у Рахівському районі, на реконструкцію швейного цеху ТОВ "Глобал-?мпекс" у Мукачівському районі, на виробництво швейних виробів ТОВ "Зеніт-текс" та ТОВ "Авантекс-Україна" Тячівського району, на будівництво заводу по виробництву кабельних джгутів для легкових автомобілів та сільськогосподарської техніки ТОВ "Леоні Ва?рінг Сістемс УА Мукачево", виробництво електричних компонентів для легкових автомобілів ТОВ "Ядзакі-Україна" в Ужгородському районі.
З початку року зросли обсяги інвестицій у санаторно-курортну та туристичну сферу.
Дочірні підпри?мства "Солені Млаки" Мукачівського та "Термал-Стар" Ужгородського районів освоювали інвестиції на будівництві санаторно-оздоровчих комплексів, ТОВ "Готель "Ужгород" ? реконструкції готелю, ТОВ "Квеле" Свалявського району ведеться будівництво бази відпочинку.
?нвестиційне співробітництво здійснювали суб'?кти 47 країн світу. На інвесторів Сполучених Штатів Америки, Угорщини, Австрії, Німеччини припада? половина загального обсягу інвестицій.

 

24 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів