На Закарпатті оголошене штормове попередження - сніг, ожеледиця, лавини

На всій території Закарпатської області очікується погіршення погодних умов

 

За інформацією Закарпатського гідрометеорологічного центру, впродовж 15-16 січня 2013 року синоптична ситуація Закарпаття визначатиметься впливом улоговини південного циклону з проходженням зони теплого фронту з південного заходу.



На всій території Закарпатської області очікується погіршення погодних умов. Передбачається: підвищення температури повітря вночі від 30 тепла до 20 морозу, вдень 0-50 вище нуля. В горах – мокрий сніг, подекуди з дощем. На рівнині дощ. В гірських районах місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця.



14-16 січня в гірських районах Закарпаття зберігається лавинонебезпека.



У зв’язку з цим, Територіальне управління МНС у Закарпатській області закликає всіх відпочивальників бути дуже обережними під час відпочинку в Карпатах та нагадує правила поведінки у разі сходження снігової лавини.



У разі сходження снігової лавини потрібно зберігати спокій, уникати паніки; за необхідності, надати допомогу потерпілим, інвалідам, дітям дошкільного віку, людям, які знаходяться поруч.



Почувши шум снігової лавини, слід негайно заховатися за скелю, дерево; лягти на землю, захистивши руками голову, притиснувши коліна до живота, орієнтуючи своє тіло за рухом лавини і дихаючи через одяг.



Коли лавина захопила й зносить, намагайтеся виконувати плавальні рухи, створивши простір навколо обличчя та грудної клітини - це допоможе диханню, коли зупиниться снігова лавина.



Не панікувати і не дозволяти собі заснути, пам’ятаючи про те, що вас шукають і врятують впродовж деякого часу.



ТУ МНС у Закарпатській області

 

14 січня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів