Студенти УжНУ встановили новий рекорд у пауерліфтинзі

на чемпіонаті області

 

Минулими вихідними у Мукачеві відбувся Чемпіонат області з пауерліфтингу в триборстві та жимі лежачи, у якому взяли участь понад 60 спортсменів. Окрасою турніру став виступ студентів УжНУ, майстрів спорту України Єлизавети Бан та Євгена Криси, котрі змагались у вагових категоріях до 52 і 74 кг відповідно.

Єлизавета стала чемпіонкою Закарпаття в обох номінаціях, вперше піднявши у сумі триборства 392,5 кг, що є новим рекордом області й дорівнює нормативу майстра спорту України міжнародного класу.

У присіданні вона з результатом 155 кг також перевершила вище крайове досягнення, а підняті 105 кг у жимі є повторенням її власного молодіжного рекорду України.

Євген Криса на цей раз виступав тільки у жимі лежачи, де послідовно подолав 200, 207,5 і фантастичні для його ваги 215 кг, що на 2,5 кг більше за юніорський рекорд країни. Срібні нагороди у своїх вагових категоріях вибороли четвертокурсник факультету фізичного виховання і спорту Антон Гичка і доцент кафедри туризму Роман Корсак.

Єлізавета Бан та Євген Криса є вихованцями старшого викладача кафедри фізичного виховання Андрія Федорішка. Наразі спортсмени готуються до чемпіонату України з пауерліфтингу в жимі лежачи, що пройде в березні у Бориславі. На цих змаганнях студенти УжНУ будуть виборювати путівки на Чемпіонат світу.

УжНУ

 

22 лютого 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів