Президент ініціює розробку нового закону про ПДВ

Президент Леонід Кучма виступає за розробку нового закону про податок на додану вартість (ПДВ) і зниження ставки ПДВ до 15%.

 

Виступаючи у вівторок, 15 червня, у Ки?ві перед активом Державної податкової адміністрації, Леонід Кучма підкреслив, що ПДВ, який у світі вважа?ться найбільш прогресивним податком, "у нас став найменш ефективним".

На даний момент розмір ставки ПДВ в Україні склада? 20%.

За словами Президента, чим вище ставки, тим вище пільги, тим більше дискримінації і соціальної несправедливості податку, тим ширше можливості для його криміналізації і корумпованості податківців.

"Тому я переконаний, однак потрібно ще думати, потрібно радикально знизити ставку ПДВ - не більше 15%", - підкреслив Леонід Кучма.

Він відзначив, що одночасно потрібно ліквідувати більшість пільг й істотно спростити процедуру сплати цього податку. "Це, я вважаю, революційного значення справа. Чим скоріше це зробимо, тим краще буде для економіки України", - сказав він.

Глава держави також підкреслив необхідність більш рішучого проведення податкової реформи, відзначивши важливість розробки нового закону про ПДВ.

"На ньому (на законі про ПДВ, - ред.) з часу введення в 1997 році не залишилося живого місця, - сказав Президент. - Я не знаю, як з ним працювати взагалі можна - потрібно мати кілька вищих освіт, щоб розуміти його".

Леонід Кучма наголосив, що в новому законопроекті необхідно також розмежувати податкові потоки шляхом запровадження спеціальних рахунків, створити умови для запобігання тенізації податкової бази, чітко розділити сфери адміністрування між податковими й митними органами.

 

15 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів