Золтан Бабяк: завжди приймаю відповідальне рішення у будь-якому питанні

Згідно з відповідною постановою Верховної Ради України на 2 червня цього року було призначені позачергові вибори Берегівського міського голови. Адже у жовтні минулого року після парламентських виборів тодішній мер Берегова Іштван Гайдош набув статусу народного депутата України. Тож, вже незабаром берегівчани обиратимуть собі міського голову. Наразі у місті існує ряд важливих питань, які потребують вирішення. Взятися за них на словах обіцяють багато кандидатів, проте реальні стратегічні підходи до отримання позитивних результатів у таких питаннях має зовсім не кожен. Так, кандидат на посаду міського голови Берегова Золтан Бабяк впевнений, що поступово кожне нагальне питання отримає своє вирішення.

 

- Чому Ви вирішили взяти участь у виборах на посаду мера Берегова?
- Як відомо, Іштван Гайдош, ставши народним депутатом, згідно з українським законодавством не міг поєднувати посаду міського голови з набутим статусом. Тому, коли було напевне відомо про призначення позачергових виборів в місті, я з моїми однодумцями, депутатами радилися щодо можливого кандидата, якого б знало через позитивні справи і україномовне, і угорського мовне населення, і молодь, і старші берегівчани. Було запропоновано обрати єдиного кандидата від більшості. Найбільше згаданим критеріям відповідала моя кандидатура. Підґрунтям для цього було й те, що я, працював заступником міського голови і, виконуючи в минулому обов’язки депутата міської ради, реально знаю, які проблеми є у місті. Також я володію українською, угорською та російськими мовами. Тому члени нашої команди попросили мене поборотися за місце міського голови Берегова.
- На чию підтримку Ви розраховуєте?
- Тоді, коли я приймав рішення, що погоджусь на те, щоби взяти участь у виборах, то вирішив для себе, що, даючи позитивну відповідь, я повноцінно віддам себе цій роботі. Я завжди відповідально приймаю рішення у кожній проблемній точці. При цьому я замислився над підтримкою, на яку мені слід розраховувати. У даному випадку із 36 депутатів міської ради 19, тобто більшість, є народними обранцями від Партії регіонів і UMDP. Тож, при проведенні сесій у міській раді такою перевагою ніхто із моїх опонентів похвалитися не може! Також маю підтримку двох народних депутатів: Іштвана Гайдоша та Івана Бушка. Виходячи з цього, у мене наразі краща ситуація, ніж була в екс-мера Іштвана Гайдоша, адже я, на відміну від нього, маю у Верховній Раді прибічника, який реально знає ситуацію в місті. Свою стовідсоткову підтримку висловив й Іван Бушко. Нардепи пообіцяли, що будуть допомагати у вирішенні проблем Берегова.
- Які основні пункти Вашої передвиборчої програми?
- Вважаю, що програма, яка наразі є необов’язковою для кандидата на посаду в органі місцевого самоврядування, є майже однаковою у всіх зареєстрованих кандидатур. Тобто особливо нового нічого нема. У мене у передвиборній програмі є 12 пунктів. Це абсолютно відкрита для всіх інформація. Про неї можна дізнатися і через соціальну мережу Facebook, через Інтернет-видання, чи друковану пресу. Але, зустрічаючись з виборцями, я помітив, що найбільше людей турбує об’їзна дорога навколо Берегова. Тобто найбільше питань мені задають не з приводу освітлення міста, очищення каналу Верке, будівництва притулку для тварин, які також є у програмі, а про дорогу. Берегівчани часто скаржаться на те, що наше старовинне місто "задихається" від транспортного завантаження, а стан унікальних пам’яток архітектури, зокрема кам’яного арочного мосту, може дійти до безповоротного процесу. Це наразі питання № 1 у виборців. Тому я далі буду працювати над тим, аби завершити будівництво об’їзної дороги й на південній, і на східній частині Берегова. У цій ситуації, та й загалом у інших стратегічних питаннях, маю міцну підтримку голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди. Нещодавно я особисто ініціював зустріч з приводу проблемного автошляху, на яку запросив і губернатора. За круглим столом я зміг переконати керівника краю, що для Берегова та Закарпаття в цілому буде важливо вирішити питання об’їзної дороги. Адже навіть КПП "Лужанка" не пропускає вантажівки через відсутність дороги. Тому, враховуючи близькі кордони з судніми країнами, на жаль, втрачається й економічна привабливість регіону.
- З ким і як Ви збираєтеся надалі працювати?
- Я вважаю себе командним гравцем. Мені важливо, аби наші плани були вирішені такими шляхами й методами, щоби ми не "скочили" ні через свою, ні через чужу "голову". Ми повинні крок за кроком досягнути той результат, на який ми очікуємо. Тому надалі, якщо потрібно буде приймати рішення, його буду приймати я. Але я хочу запевнити всіх, що, перш, ніж щось вирішувати, завжди знайду експерта з потрібного питання, аби порадитися. Я командне рішення вважаю пріорітетнішим, ніж індивідуальне.

 

25 травня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів