700 спортсменів приїдуть до Ужгорода на "Кубок Дружби 2013"

присвячені 50-річчю

 

27 вересня в Ужгороді розпочинаються міжнародні змагання "Кубок Дружби - 2013", присвячені 50-річчю з часу народження на теренах колишнього СРСР нового виду спорту – спортивного орієнтування, яке веде свою історію саме з осені 1963 року, коли на Закарпатті були проведені Перші Всесоюзні змагання.


Відзначити п’ятдесятий сезон улюбленого виду спорту до Ужгороду приїдуть майже 700 спортсменів з Білорусі і Латвії, Литви та Росії, серед гостей є представники й Великої Британії та Бельгії, Румунії, Чехії і Угорщини, численні команди виставили 24 регіони України.

Очікується, що на старти у своїх вікових категоріях вийдуть і чимало з учасників тих пам’ятних змагань, адже у 1963 році на Закарпатті українці виступали трьома командами, це – збірна України (В.Басанова, В.Садовенко, Т.Ліннік, В.Сіленко, А.Стефановська, В.Шуміхін, В.Смирнов, В.Горобець, Л.Іванов, А.Семанцов), збірна Києва (Н.Родіонов, В.Міненко, Б.Леві, В.Лобага, А.Білецький, А.Бабич, З.Казаневич, Л.Єрьоміна, О.Смірнова, Л.Черниш) та збірна Одеської області (Т.Ісаєва, Г.Степаненко, Л.Гаркава, О.Бойко, Л.Ганжула, В.Іванюшін, В.Мікерін, В.Кашінцев, В.Фарський, А.Гарбер).

Ювілейний рік став для наших спортсменів особливо вдалим: вперше у Колумбії українка (львів’янка Надія Волинська) стала призером Всесвітніх Ігор з неолімпійських видів спорту; вперше у Фінляндії українська збірна зуміла вибороти медалі "дорослого" чемпіонату світу в естафеті (у складі команди виступали Павло Ушкварок з Харкова, кримчанин Олександр Кратов та Денис Щербаков з Цюрупінська); також вперше, але вже у велоорієнтуванні, вибороли нагороди європейської першості дівчата (мукачівки Наталія Шозда, Олександра Золтан та Беата Зубака). І вже традиційно впевнено виступили на ХХІІ літніх іграх у Болгарії члени дефолімпійської збірної, здобувши 7 медалей: чемпіонами та призерами стали харків’яни Тетяна Біда, Ганна Федосеєва, Олександр Санькін і Дмитро Плахотник, киянка Яна Мельник та Руслан Ніколаєнко з Полтави.

Організаторами змагань є Міністерство молоді і спорту України, Федерація спортивного орієнтування України, Закарпатська ОДА, Ужгородський міськвиконком, Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді, Асоціація студентів-економістів Закарпаття.

Суддівською колегією керує один з найдосвідченіших спортивних суддів нашої країни, головний суддя чемпіонату світу 2007 року, киянин Віктор Кір’янов, секретаріат очолює Олег Постельняк, що минулого року організовував в Сумах зимовий чемпіонат Європи. Спортивні карти, що їх у 90-х роках створив колишній ужгородець, а нині громадянин США Степан Слуцький, оновлювали досвідчені картографи з Києва Роман Слободянюк та Олександр Єфіменко. Дистанції, під керівництвом контролера IOF, чернівчанина Вадима Прокопчука, спланував ужгородець Георгій Фечо. Крім нього до служби дистанції входять львів’янин Роман Чепіль, мукачівець Руслан Касьянов, Сергій Готра з Ужгороду та Сергій Прокопчук з Чернівців.

В рамках "Кубка Дружби - 2013" будуть розіграні нагороди чемпіонатів України з багатоборства серед дорослих спортсменів і ветеранів, юніорів та юнаків, Світові рангові змагання Міжнародної федерації спортивного орієнтування (в елітних категоріях) та матч юнацьких збірних команд України та Росії.

Програма змагань:

26 вересня, 11.00-13.00 – естафетні змагання за програмою матчу юнацьких збірних команд України та Росії (с. Оноківці);

27 вересня, 12.00-12.45 – урочисте відкриття змагань (Київська набережна біля Драмтеатру);

з 13.00 – "лабиринт" – змагання для вихованців медико-соціального реабілітаційнного центру "Дорога життя" міського товариства інвалідів праці та дитинства "Оптиміст";

14.00-17.00 – змагання на спринтерських дистанціях в історичній частині міста;

19.00 – зустріч з учасниками чемпіонату СРСР 1963року (актовий зал ЗОШ №5).

28 вересня, 10.00-16.00 – змагання на довгих дистанціях (біля Оріховецького озера);

29 вересня, 9.00-13.00 – змагання на середніх дистанціях (стрільбище в "Шахтинському" лісі).

 

24 вересня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів