Водіїв по дорозі на Київ зупиняють виключно у рамках чинного законодавства – ДАІ

За останні дні в ЗМІ з’явилося чимало інформації про те, що активістів чи просто громадян, які прямують до столиці аби стати учасниками Євромайдану зупиняють даїшники чи працівники трансінспекції. Відтак роблять усе можливе, аби не пропустити людей до Києва. Однак в обласній державтоінспекції запевнини, що легкові авто й автобуси справді зупиняють, але виключно у рамках чинного законодавства.

 

"Законом є визначені причини зупинки. Цей перелік є вичерпний й інспектори не можуть вигадувати якісь свої причини" – наголосила речник обласного ДАІ Анна Трофімчук.
Причини зупинки згідно із законодавством може бути одразу кілька.
Найпоширеніша – порушення правил дорожнього руху. Відпрацювання або профілактичні заходи. (Наприклад в нічний час проводять відпрацювання по керувальниках, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння). Якщо у автомобіля закриті номерні знаки, або їх погано видно. Якщо автомобіль знаходиться в розшуку. Потреба опитати водія чи пасажирів у якості свідків якихось подій.
Також, як зазначила Анна Трофімчук, інспектор може поцікавитися у водія куди він прямує. Це особливо практикують при ускладненні погодних умов, аби попередити водія про засніжену дорогу чи перекриття якогось відрізку траси. Натомість водій має повне право не повідомляти інспектора про свій маршрут.

Ужгород.net

 

12 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів