У Львові смачну каву видобувають під землею

Копальня кави почесно займає перше місце Топ-10 цікавинок Львова. Відвідавши місто левів, кореспондент Ужгород.net не зміг обійти екскурсію підземеллям і не дізнатися про вплив львівської кави на державотворення України, та інші цікаві легенди…

 

Перші кав’ярні у Львові з’явилися в кінці XVІІ століття. А нині на площі Ринок діє цілий музей-ресторан "Львівська копальня кави".
Тут, на першому поверсі та підвальних приміщеннях усі бажаючі можуть спробувати неперевершеного кавового напою на різний смак. А їх тут дуже багато різновидів - більше 30-ти кавових коктейлів (!). Поруч - крамнички, в яких за бажанням, можна придбати в зернах або свіжовисмажену каву. В око запала баночка з міцною та гіркою "Бандерівською кавою". Ціна хоч і "кусюча", але допитливість взяла верх. Довелося придбати.
Особливе місце із багатьма полицями вздовж стіни займають вироби сувенірної продукції, яких не зустрінете ніде у світі. Класична білосніжна філіжаночка з розписом та й ще на трьох лапках "здолала" табу на мій гаманець! Тепер щодня зранку п’ю каву з улюбленої львівської чашечки…
У підвальних приміщеннях власники кав’ярні створили унікальну атракцію - єдину в Україні кавову шахту. Відвідавши її, гості вже до "не забуття" ознайомляться із унікальним нетрадиційним львівським способом видобутку кави.
Тут переконають, що на відміну від Бразилії, де кавові зерна ростуть на деревах, у Львові можна видобувати глибоко під землею так само, як вугілля. Для цього в підвалах будинку сконструйовано шахтарські елеватори, прокладено залізничні рейки із спеціальними вагонетками, які транспортують каву довжелезними шахтами. Кожному, хто спуститься в ці приміщення, обов’язково видадуть спеціальне спорядження: шахтарську каску з ліхтарем.

Ужгород.net

 

15 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів