Річні показники надходжень до Держбюджету в Закарпатті виконані

Загалом, в області вперше за роки незалежності протягом 11 місяців до Зведеного бюджету мобілізовано 1 мільярд 25 мільйонів гривень. Ця сума є на 31,4% (або майже на 245 мільйонів гривень) більшою, аніж за аналогічний період минулого року.

 

Понад половина цих надходжень - майже 600 мільйонів гривень - платежі, які контролюються органами податкової служби.
Ще один важливий момент: на відміну від інших регіонів, напружена суспільно-політична ситуація в країні не позначилася на обсягах надходжень до бюджету - надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів за листопад у порівнянні із жовтнем зросли на 30%, або на 23,1 мільйона гривень. Не очікують якогось впливу, котрий би відбився на цих надходженнях, і в місяці поточному. Й передбачають, що за підсумками 2004 року до Зведеного бюджету надійде 1 мільярд 120 мільйонів гривень, а планові показники будуть перевиконані на 16%.
Наразі актуальним питанням для нас залиша?ться бюджет Державний, адже чим більшим буде перевиконання податків та зборів, тим більше грошей залишиться в області. Станом на 10 грудня виконання доходів загального фонду Держбюджету, за рахунок яких здійсню?ться перерахування дотації місцевим бюджетам, було встановлено на рівні 500,1 мільйона гривень, а доведені планові показники виконані в повному обсязі. Тож з минулої п'ятниці податкові та митні органи краю почали працювати на перевиконання, тобто на отримання додаткової дотації. У зв'язку із цим на вищезгаданій нараді говорили передусім про резерви надходжень та робили прогнози.
Відповідно до останніх, місцеві бюджети області отримають додаткової дотації близько 20 мільйонів гривень. На сесії обласної ради, яка мала відбутися у вівторок, 14 грудня, ці кошти планували розподілити між районами і спрямувати на реалізацію низки програм соціального характеру. Однак сесію перенесли на наступний тиждень, пояснюючи це тим, що питання, які виносились на її порядок денний, не були відповідно до Регламенту роботи облради розглянуті на постійних комісіях. Крім того, кажуть в облраді, на таке рішення вплинула і відсутність проекту обласного бюджету на 2005 рік.

Прес-служба ДПА

 

17 грудня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів