Закарпатських водіїв міжнародних перевезень попереджують про посилені заходи митного контролю вантажів у Росії

З 28 січня Росія ввела наступні заходи контролю, які передбачають, зокрема: напрям транспортних засобів з товаром на територію складів тимчасового зберігання для проведення митного огляду; проведення 100% митного огляду з повним вивантаженням товарів з транспортного засобу.

 

Також передбачається, відправка документів, що підтверджують митну вартість товару і сертифікату походження (СТ-1) в Центральне митне управління; внесення повної гарантії/забезпечення сплати митних зборів і платежів в повному об’ємі, без урахування тарифних преференцій, на час перевірки документів і проведення митного оформлення товару яке з урахуванням вищесказаного, може тривати до 10-15 робочих днів.
"Аналогічні заходи контролю застосовувалися при ввезенні товарів в Російську Федерацію в серпні 2013 року. Настійно рекомендуємо врахувати вищевикладену інформацію при плануванні міжнародних перевезень", - йдеться у повідомлені Асоціації міжнародних автоперевізників України.
Введення 28 січня 2014 року Федеральною митною службою Росії посиленого режиму контролю відносно українських товарів приведе до затримок в їх постачаннях російським клієнтам, - повідомила прес-служба Федерації працедавців України.
"Процедура посиленого митного контролю застосовується до вироблених в Україні харчових продуктів, продукції машинобудування, металу і торгового устаткування. При митному оформленні продукцію вивантажують з вантажівок і залізничних вагонів, зважують, перевіряють сертифікати відповідності. Митні органи Росії вимагають від власників вантажів платити додаткові умовні мита у розмірі 5-40% вартості товарів. Ці заходи призводять до затягування термінів постачання товарів російським клієнтам", - вказано у повідомленні ФПУ.
Федерація працедавців України веде консультації з Російським союзом промисловців і підприємців і посольством України в Російській Федерації відносно можливості відновлення звичайного режиму експорту українських товарів
"Ускладнення митних процедур відчуває як український, так і російський бізнес. Із-за введення профілів ризику російські підприємства отримуватимуть законтрактовану в Україні продукцію з великими затримками. Тому в швидшому відновленні звичайного режиму імпорту українських товарів в Росію зацікавлений бізнес обох країн", - резюмує голова Федерації працедавців України Дмитро Фірташ.

 

30 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів