США пам'ятають, що Кучма погодив продаж радарів Кольчуга Хусейну

Другий секретар Держдепартаменту США Стівен Пайфер вважає, що проблема з Кольчугами найбільше вплинула на погіршення українсько-американських відносин і відносин України з НАТО

 

Таку думку він висловив, говорячи про проблеми у відносинах між Україною та Сполученими Штатами на конференції Вашингтонської професійної групи, яка проходила у американській столиці у вихідні.

Пайфер зокрема заявив: "На одному з записів, зроблених майором Мельниченком, президент Кучма погодив продаж радарних систем Кольчуга до ?раку. Нам удалось підтвердити автентичність записів".

"Ми сказали українському уряду, слухайте ? ми ма?мо ці записи, ми переконані у їх автентичності , ми зна?мо що розпорядження на продаж Кольчуг було зроблене, та ми не зна?мо, чи передача трапилась", - пояснив представник Держдепу.

Пайфер також заявив, що українсько-британська група експертів, яка розслідувала це питання в Україні на запрошення українського уряду залишилась задоволена співпрацею з українцями на рівні міністерства іноземних справ та міністерства оборони.

"Але співпраця з іншими відомствами в українському уряді не була ефективною і залишила багато запитань" ? зауважив він.

 

16 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів