Інформаційно-електронний бюлетень «Виборчі новини - Закарпаття»

У редакції газети „Ужгородська думка”, у рамках проекту „Свобода слова”, відбулася дискусія авторитетних громадян Ужгорода з приводу наслідків і впливу на суспільство „помаранчевої революції”. Мета проекту – демократичне і збалансоване відображення суспільних процесів, оцінка суспільно-політичної ситуації у державі, краї, місті.

 

Відбувся інструктаж спостерігачів від кандидата на пост Президента Ющенка В.А. Акцентувалась увага на нововведеннях до Закону про вибори Президента України, які стосувались офіційних спостерігачів та членів виборчих комісій. Відтепер на дільницях будуть присутні по 4 представники від кожного кандидата. Зміни до закону унеможливлюють, усунення з дільниці офіційного спостерігача, виключенням ? випадки, коли він фізично заважа? роботі комісії і лише при умові, що на його місце одразу буде призначено іншу особу. При недотриманні цих правил, вибори на дільниці можуть бути визнані недійсними.
В Ужгороді визначено дільницю, на якій громадяни зможуть голосувати за відкріпними посвідченнями. Вона буде розташована в приміщенні обласного лялькового театру на площі Театральній в Ужгороді.
22 грудня у Закарпатському регіональному представництві Координатора проектів ОБС? в Україні відбудеться координаційна зустріч суб??ктів виборчого процесу та представників преси і громадськості. Порядком денним зустрічі передбачено визначення найбільш значущих проблем, які виникали протягом дня голосування (21 листопада); обговорення представниками влади, штабів кандидатів у Президенти України, політичних та громадських організацій, преси нових нормативно-правових актів щодо особливостей повторного голосування 26 грудня 2004 грудня; з?ясування способів та шляхів вирішення проблемних питань голосування.
У рамках проекту ?Допомога у подальшому удосконаленні виборчого процесу в Україні?, який здійсню?ться Координатором проектів ОБС? в Україні, за погодженням з Міністерством закордонних справ України, за сприяння незалежного консультанта Координатора проектів ОБС? в Україні у Закарпатській області здійснюватиметься проект ?Правова допомога виборцям з уточнення списків виборців для повторного голосування на виборах Президента України 2004 року?, яким передбачено надання безоплатних консультацій виборцям з питань оскарження неправильностей у списках виборців 24 та 25 грудня 2004 року з 10.00 до 16.00 у територіальних виборчих комісіях , 26 грудня 2004 року з 8 00 до 20 00 - у місцевих судах.

 

22 грудня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів