Карликові фруктові дерева не лише плодоносять, а й прикрашають вулиці Ужгорода (фоторепортаж)

Тепла і сонця цієї весни достатньо, тож в Ужгороді рясно зацвіли і карликові фруктові дерева. Кілька з них, скоріш за все черешні, прикрасили вулицю Ракоці.

 

Проходячи повз них, мимоволі заздриш тамтешнім мешканцям багатоповерхівок, які щодня мають змогу милуватися цими прекрасними створіннями і насолоджуватися неймовірно пахучим повітрям від їх цвітіння.

Зазвичай у природних умовах черешня росте у вигляді дерева. Ужгородські садівники кажуть, що у нашому кліматі у відкритій формі вона не може витримати морози сильніші 25-30 °. Тому формувати сланкі дерева черешні важко через громіздкість конструкції. Тож садоводи знайшли вихід -  якщо прищепити черешню на місцеву кущувате вишню, вона придбає гнучкість і карликову форму. На кущувате вишні черешня має стриманий зростання, міжвузля у неї коротшають, кількість же плодових бруньок при цьому не зменшується.

Квіти її більш холодостійкі, ніж у вишні. Вони витримують весняні заморозки до мінус 4-5 °. Також садівники стверджують, що догляд за нею простий, простіше, ніж за виноградом. І переконані, що незабаром черешня просунеться далеко на північ.

Ужгород.нет

 

 

 

24 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів