До України прибуває султан однієї з найбагатших країн світу

До України в четвер, 17 червня, з державним чотириденним візитом прибуде султан Брунея Даруссалам Хаджі Хассанал Болкиях.

 

Плану?ться, що в п'ятницю, 18 червня, султан Брунея і президент України Леонід Кучма проведуть переговори "віч-на-віч", а потім - в розширеному складі.
Пізніше Болкиях в урочистій обстановці буде удосто?ний звання Почесного доктора Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут".
Султан також покладе квіти до Могили Невідомого солдата і відвіда? аеропорт "Гостомель", де ознайомиться з розробками Авіаційного науково-технічного комплексу імені Антонова.
У суботу, 19 червня, султан Брунея після зустрічі з прем'?р-міністром України Віктором Януковичем ознайомиться з роботою елітного підрозділу спеціального призначення Служби безпеки України "Альфа".
Після цього Балкиях вилетить до Криму, де протягом неділі, 20 червня, побува? на морському вокзалі Севастополя і в Бахчисарайському ханському палаці.
Того ж дня султан Брунея покине Україну.
У березні поточного року Кучма відвідав Бруней з офіційним візитом. Тоді глава української держави акцентував увагу брунейської сторони на можливості розвитку інвестиційної співпраці.
У ході переговорів представники Брунея виказали зацікавленість вкладення капіталів в розвиток, зокрема, готельного бізнесу в Україні.
Болкиях очолю? трон і уряд Брунея з жовтня 1967 року.
Основою економіки Брунея (близько 50% валового внутрішнього продукту) ? добича нафти і газу. У зв'язку з цим держава з населенням близько 358 тисяч чоловік і площею 5,7 тисяч квадратних кілометрів (територія в дев'ять разів менше площі Московської області) значно випереджа? інші країни Південно-східної Азії по показнику валового внутрішнього продукту на душу населення (18,6 тисяч доларів).
За матеріалами [a href="http://www.rian.ru"]РИА Новости [/a]

 

17 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів