Мукачівського сержанта-героя Джумелю викинуто з гуртожитку. Тепер він в горах

Мукачівського міліціонера Миколу Джумелю, який свідчив у Верховній Раді про викрадення бюлетенів в Мукачевому, виселено з гуртожитку та не допущено до складання іспитів у Академії внутрішніх справ.

 

Про це повідомила Омбудсмен Ніна Карпачова в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Михайла Джумелю було виселено, точніше, викинуто з гуртожитку. Зараз він сплатив майже 300 гривень за перебування в тому гуртожитку. Гуртожиток не належить системі МВС, але вони зверталися з листом, що він там проживав", - сказала Карпачова.

За її словами, Джумелю було виселено після викрадення бюлетенів. "А вже після його заяви [у Верховній Раді] його не було допущено до складання іспитів у Академії внутрішніх справ",.

Карпачова розповіла, що її представник Валерій Терець їздив із Джумелею до Академії МВС і "намагався достукатися до дати цих іспитів".

"Але людина, яка опікувалася групою молодих правоохоронців, які приїхали складати іспити з Закарпаття, повідомила, що якщо він не з'явився на відмітку, то він не може бути допущений. Джумеля повернувся до Закарпаття, після цього написав рапорт на звільнення і зараз він безробітний", - розповіла Карпачова.

Карпачова сказала, що доля Джумелі буде під її опікою. "Я думаю, що зараз в нього вже не буде бажання складати іспити в систему Міністерства внутрішніх справ", - сказала вона.

"Сьогодні він знаходиться на Закарпатті, високо в горах, у своїх батьків, які теж ? безробітними. Його батько ма? коня, тому він то комусь дрова підвезе, то щось інше перевезе. З того вони й живуть", - розповіла вона.

Як відомо, сержант патрульної служби мукачівської міліції Микола Джумеля близько двох тижнів тому підтвердив причетність керівництва міліції Мукачева до викрадення виборчих бюлетенів. Міністр внутрішніх справ Микола Білоконь, коментуючи зізнання сержанта міліції Михайла Джумелі, говорив, що на нього не образився і сказав: "Нехай працю? [в міліції], буде добре працювати ? ми йому старшину дамо".

В інтерв'ю Бі-Бі-Сі Карпачова також зазначила, що 26 із 24 мукачевців, яких було знято з роботи з політичних мотивів після взяття міста під контроль СДПУ(о), "письмово підтвердили, що звільнення щодо них були під тиском і за політичною ознакою".

"Зараз поновлені на роботі два директори школи і гімназії, по яких я якраз зверталася в сво?му поданні до президента України. Одному з них навіть повернуто нагороду "Відмінник освіти", яку тримав у своїй шухляді керівник обласного управління освіти, який власне безпосередньо і порушив його права", - розповіла Карпачова.

Карпачова зазначила, що поновлення звільнених громадян відбува?ться через судову гільку влади, але суди "фактично заблокували цей процес".

"Скажімо, Васюта ? головний лікар ? 13 разів звертався до суду і 13 разів суд відкладав його позивну заяву щодо поновлення на роботі", - сказала Омбудсмен.

"Сподіваюся, прокуратура буде об'?ктивною, коли оприлюднюватиме ці з нами спільні дані, по яких вона навіть відмовилася підписати спільний акт. Процес іде і, сподіваюся, нам вдасться поновити справедливість. Я не впевнена, що стовідсотково, тому що ? низка державних службовців, які працювали з Петьовкою. Я не впевнена, як по них буде прийняте рішення", - сказала Карпачова.

"Але процес боротьби трива?. Головне доведено, що всі ці звільнення були через політичні переслідування", - підкреслила вона.

 

17 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів